Politika

KOTOR: KOALICIJA DEMOKRATE I EVROPA SAD JE PREDALA LISTU ZA IZBORE

Autor Anđela Vukčević

Ta koalicija odlučna da osigura kontinuitet djelovanja prepoznatog u višegodišnjem radu gradonačelnika Vladimira Jokića.

Izvor: Pokret Evropa sad

Koalicija Demokrate i Pokret Evropa sad predali su danas listu za lokalne izbore u Kotoru, pod naziv "Vladimir Jokić – Dobar glas – Za gradonačelnika – Demokrate - PES", uz 1.500 potpisa podrške.

Nosilac liste je aktuelni gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić.

"Lista 'Vladimir Jokić - Dobar glas - Za gradonačelnika - Demokrate - PES' okuplja kotorske građanke i građane sa istaknutim profesionalnim iskustvom u različitim oblastima društvenog, privrednog i kulturnog djelovanja, čije je odgovorno upravljanje u prethodnim godinama imalo značajan doprinos na unapređenju životnih prilika u Kotoru i zaštiti njegovih tradicionalnih vrijednosti i simbola. Listu dodatno osnažuje izrazita zastupljenost žena, te pojedinci koji su svoj profesionalni i privatni dignitet izgradili na iskrenoj i jakoj pripadnosti kotorskom kulturnom identitetu", piše u saopštenju.

Dodaju da je ta koalicija odlučna da osigura kontinuitet djelovanja prepoznatog u višegodišnjem radu gradonačelnika Vladimira Jokića.

"Koji je, poštujući gradsko bilo te potrebe i navike kotorskih građanki i građana, uspio da omogući različite privredne, turističke i infrastrukturne aspekte razvoja. Snažnom socijalnom politikom ukazana je posebna pažnja djeci i njihovim roditeljima te sugrađanima treće životne dobi, kao i zaposlenima u prosvjeti, zdravstvu i javnoj upravi za koje će biti izgrađeno preko 300 stanova po povoljnim uslovima. Ulaganjima u proširenje vodovodne i saobraćajne mreže, uključujući doprinose na ublažavanju gužvi implementacijom najasavremenijih sistema, stvoreni su uslovi koji obezbjeđuju nastavak sveobuhvatnog razvoja cjelokupne kotorske opštine", navodi se u saopštenju.

Ističu da glavna programska prepoznatljivost koalicione liste "Vladimir Jokić – Dobar glas – Za gradonačelnika – Demokrate - PES" jesu infrastrukturni projekti koji se odnose na izgradnju velike javne garaže u Škaljarima, žičare do utvrđenja Sveti Ivan, kao i savremenog ljetnjeg bazena na gradskom banju.

"Nastavak širenja vodovodnog sistema u Grblju i izgradnja kanalizacione mreže za Perast, Prčanj i Stoliv takođe su fokus djelovanja buduće gradske vlasti koju će predvoditi gradonačelnik Vladimir Jokić", zaključuje se u saopštenju.