Politika

Dogovorena vlast u Andrijevici: Ćulafić predsjednik Opštine

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Nova vlast u Andrijevici je dogovorena

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Nova vlast u Andrijevici je dogovorena, a novi šef lokalnog parlamenta biće Vesko Raketić iz građanske liste "Vasojevićki pokret ujedinjenja", koja je osvojila jedan mandat, dok će na poziciji prvog čovjeka opštine ostati Željko Ćulafić iz Socijalističke narodne partije (SNP).

To je "Vijestima" potvrdio Raketić.

Kako je dodao, na sastanku koji je održan sinoć dogovorene su najbitnije dvije funkcije u opštini, dok pregovori o detaljima koalicionog sporazuma i dalje traju.

Raketića je za predsjednika skupštine opštine predložilo 13 odbornika na sjednici održanoj 28. avgusta, ali je onda data pauza i sjednica će biti nastavljena kad se dogovore i posljednji detalji sporazuma.

U opoziciji će ostati DPS sa 11 i građanska lista "Za budućnost naše djece" sa tri odbornika.

Na lokalnim izborima održanim 2. juna Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je 11 mandata, lista SNP-a i Demokrata osam, PES četiri, liste “Za budućnost Andrijevice” (NSD, Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora) i “Za budućnost naše djece” po tri mandata, a Vasojevićki pokret ujedinjenja jedan.

U toku pregovora o formiranju vlasti, dvije građanske liste od kojih je barem jedna bila neophodna za formiranje vlasti su zahtijevale da predsjednik opštine ne bude iz koalicije SNP-Demokrate, dok su, kasnije, nudili i opciju rotacije, odnosno da ta koalicija dobije mjesto prvog čovjeka opštine, ali da ne imenuje Ćulafića na tu poziciju.