Politika

"UJEDINJENA CRNA GORA" ĆE BITI DIO KOALICIJE "ZA BUDUĆNOST PODGORICE"

Autor Anđela Vukčević

Nakon nekoliko sastanaka na nivou predsjednika stranaka, i potom na osnovu konsultacija sa članovima Gradskog odbora, rukovodstvo Odbora Glavnog grada predložiće zajednički nastup Ujedinjene sa članicama koalicije Za budućnost Podgorice

Izvor: PGbiro

Ujedinjena Crna Gora biće dio koalicije "Za budućnost Podgorice" na prijevremenim lokalnim izborima 29. septembra, saopštio je predsjednik odbora te stranke u glavnom gradu Branko Kovačević.

"Nakon nekoliko sastanaka na nivou predsjednika stranaka, i potom na osnovu konsultacija sa članovima Gradskog odbora, rukovodstvo Odbora Glavnog grada predložiće zajednički nastup Ujedinjene sa članicama koalicije Za budućnost Podgorice. Naš odbor je ranije informisan i prihvatio je odluku da nosilac liste bude dr Jelena Borovinić Bojović", navodi on u saopštenju.

Kaže da je dogovor postignut jer je Ujedinjena imala u vidu raniji zajednički nastup u okviru koalicije "Za budućnost Crne Gore", na izborima 30. avgusta 2020. godine, "ali i sličnost ondašnjeg i današnjeg izazova".

"Onda smo se borili za istorijsku pobjedu nad bivšim režimom koji je prijetio građanskom miru i međunacionalnim odnosima, a danas moramo brinuti o političkoj odbrani Podgorice od onih koji imaju skrivene i neskrivene namjere da nam u ovom ili onom obliku vrate stari režim kao 'novu' izvršnu vlast u Glavni grad. Kao i uvijek, Ujedinjena Crna Gora je dužna da odgovori i ovog puta kroz političko zajedništvo sa svima koji ne pristaju na 'farbanje' i prepakovanja starih kadrova, odnosno, na njihovo novo ustoličenje nakon manje od dvije godine. Opasnost je realna i ozbiljna, pa je i naša odgovornost adekvatna", zaključuje Kovačević.