Politika

SEP: ODLAZEĆA VLAST PODGORICE ODMAH DA PRESTANE MASOVNO PARTIJSKO ZAPOŠLJAVANJE KOJE JE U TOKU

Istek mandata natjerao je odlazeću gradsku vlast Podgorice da krene u masovno zapošljavanje partijskih kadrova čime opterećuje budžet i sistem Glavnog grada.

Izvor: SEP

Stranska evropskog progresa (SEP) pozvala je vlast u Podgorici "da odmah prestane masovno partijsko zapošljavanje koje je u toku"

"Istek mandata natjerao je odlazeću gradsku vlast Podgorice da krene u masovno zapošljavanje partijskih kadrova čime opterećuje budžet i sistem Glavnog grada. Kako nas obavještavaju zabrinuti službenici, gradske službe ne mogu otkucati podatke o radnom mjestu, koliko se oglasa stihijski dostavlja radi novih uhljebljavanja o trošku građana i privrede", piše u saopštenju SEP-a.

Pozvali su aktuelnu vlast "da ne žrtvuje razvoj grada nauštrb svojih partijskih kadrova i da makar na kraju mandata radi ono što je morala raditi od početka – da stavlja prave ljude na odgovorne pozicije".

Nosilac izborne liste "Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković" Ilija Mugoša podsjeća da je jedan od prioriteta programa njihove partije obezbjeđivanje da na rukovodeće pozicije dođu stručni ljudi koji znaju što i kako treba raditi za razvoj našeg grada.

"Glavni grad ne smije biti Noina Arka u koju će gurati partijske kadrove da ih poslom spasu pred potopom koji sadašnju vlast čeka. Grad Podgorica mora biti prestižan poslodavac koji će zapošljavati jedino putem transparentnog javnog konkursa na kojem svako ko zadovoljava uslove mora imati šansu. To je red o kojem govorimo i to će se promijeniti nakon 29. septembra", poručio je Mugoša.