Politika

JOKIĆ NOSILAC LISTE PES - DEMOKRATE U KOTORU, KAŽANEGRA STANIŠIĆ NAJVJEROVATNIJE U BUDVI

Izvor Vijesti

PES i Demokrate dogovorili su večeras predizbornu saradnju na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, Kotoru i Budvi.

Izvor: Printscreen/Ahasfer24/Instagram

Listu Pokreta Evropa sad (PES) i Demokratske Crne Gore (Demokrate) na izborima u Budvi najvjerovatnije bi trebalo da predvodi potpredsjednica Demokrata Dragana Kaženegra Stanišić, dok bi listu tih dvaju stranaka na biralištima u Kotoru trebalo da nosi čelnik te opštine i visoki funkcioner Demokrata Vladimir Jokić, saznaju nezvanično "Vijesti".

Izvor: Demokrate

PES i Demokrate dogovorili su večeras predizbornu saradnju na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, Kotoru i Budvi.

Sva tri lokalan odbora Demokrata večeras su prihvatila preporuku rukovodstva stranke o koalicionom nastupu.

Nosilac liste te koalicije u Podgorici biće ministar energetike i šef podgoričkog odbora PES-a Saša Mujović.

Izvor lista iz PES-a rekao je da je odnos imena na listi u Podgorici 63 odsto na prema 37 odsto za stranku premijera Milojka Spajića.

Međutim, sagovornik iz Demokrata rekao je da će podjela biti drugačija na početku liste, među odbornicima koji će, prema prognozama, vjerovatno ući u podgorički parlament. Odnosno, da će ta podjela biti 55 odsto prema 45 odsto u korist PES-a, ali da konačni procenti još nijesu definitivno utvrđeni.

Na listi PES-a i Demokrata za podgoričke izbore biće i odlazeća gradonačelnica Podgorice i visoka funkcionerka PES-a Olivera Injac.