Politika

PES I DEMOKRATE ZAJEDNO NA IZBORIMA U PODGORICI, KOTORU I BUDVI

Autor Balša Janković

Kako je saopšteno iz Demorkatske Crne Gore u Podgorici će izbornu listu predvoditi kandidat Pokreta Evropa sad, dok će u Budvi i Kotoru nosioci lista biti kandidati Demokrata.

Izvor: Pokret Evropa sad

Na današnjim sjednicama Glavnog odbora Pokreta Evropa sad i Predsjedništva Demokrata, jednoglasno je odlučeno da se predloži koalicioni nastup ove dvije stranke na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru.

Kako je saopšteno iz Demorkatske Crne Gore u Podgorici će izbornu listu predvoditi kandidat Pokreta Evropa sad, dok će u Budvi i Kotoru nosioci lista biti kandidati Demokrata.

Nosilac liste te koalicije u Podgorici biće aktuelni ministar energetike Saša Mujović, a u Kotoru aktuelni predsjednik Opštine Vladimir Jokić.

"Koalicija Pokreta Evropa sad i Demokrata predstavlja prirodni savez zasnovan na dosljednosti i zajedničkim vrijednostima. Ove dvije stranke, kao jedne od rijetkih koje nisu sarađivale s poraženim sistemom ni na lokalnom ni na državnom nivou, dokazale su svoju posvećenost reformama i napretku. Njihovim zalaganjem, postignuto je ubrzanje procesa EU integracija, dobijanje IBARA te ostvareni ključni ekonomski uspjesi, poput drastičnog povećanja plata i penzija, uvođenja dječijih dodataka, besplatnih udžbenika, većih naknada za novorođenčad, ponovnog uvođenja naknada za majke sa troje i više djece, kao i povećanih staračkih naknada. Iz svega navedenog ova koalicija stoji kao simbol ekonomsko-socijalne odgovornosti i stalne brige za dobrobit građana", piše u saopštenju.

Dodaju da su to partije "čiji najistaknutiji funkcioneri stoje na braniku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao članovi Vijeća, Biroa za operativnu koordinaciju i čelnici bezbjednosnog sektora u kojima se postižu istorijski rezultati".

"PES i Demokrate su prepoznatljive i po svojoj građanskoj profilaciji i raznolikom sastavu, u kojem se nalaze predstavnici svih vjera i nacija. Ova koalicija je spremna da ujedini snage i predvodi sa širokom lepezom kompetentnih i kvalitetnih kadrova, za razliku od pojedinih multipraktik političara koji se hvataju svega, a ništa temeljno i strateški ne ostvaruju", zaključuje se u saopštenju.