Politika

MILOVIĆ: VRATIĆEMO OSJEĆAJ GRAĐANIMA DA ŽIVE U GLAVNOM GRADU A NE U NEKOJ KASABI

Autor Vasilisa Grgurević

Podgorička lista vratiće grđanima Podgoricu koja je oteta od strane partija koje su je prigrabili kao svoj plijen.

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

To je na prezentaciji programa i vizuelnog identitet kampanje Podgoričke liste saopštio njen lider Andrej Milović.

"Podgoričku listu čine ljudi koji su ostvareni u svojim profesijama. Dragutin Drago Đeković, stoji iza programa Podgoričke liste, Irena Stevović je profesor CSBH jezika, Maja Gardašević iz NVO "Diši"... Suština je da vratimo Podgoricu građanima, da vratimo osjećaj da žive u Glavnom gradu a ne u nekoj kasabi", rekao je Milović.

Dodao je da "praktično, živimo na zapušteni ulaz zgrade bez skupštine stanara".

"Naša dužnost je da Podgoricu vratimo svim građanima. To je glavni motiv naše nestranačke liste koja ne broji krvna zrnca građanima, niti ih dijeli na Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Albance... Cilj je da vam ponudimo ljude koji znaju, a ne koji se slikaju.Svaki novi početak je težak, ali na nama je da ne odustajemo", rekao je Milović.

Đeković je objasnio da je Podgorička lista svoj program podijelila na osam cjelina.

"Svi građani su došli sa predlozima jer je ovo lista svih građana Podgorice. Krenuću sa programom zelene Podgorice jer smatramo da je zaštita prirode najbitniji zadatak naše generacije. Svi glavni gradovi Evrope su počeli sa zelenom agendom, mi nismo. Stoga ćemo mi da vratimo zdrav životni prostor. Posvetićemo pažnju sistematskoj zaštiti Gorice, a formiraćemo i park šumu na Lješkopoljskoj Gorici. Moramo formirati nova zaštićena područja i lokalitete. Radi ćemo na formiranju parka prirode Mala rijeka, kao i zaštiti pećine Magara".

Đeković je najavio i formiranje zelenog fond iz kog bi se finansirali projekte.

Kazao je da građani i dalje udišu zagađen vazduh i da je zato potrebno raditi na povezanoj Podgorici.

"Potrebno je spajanje Zmaj Jovine ulice sa bulevarom Save Kovačevića, izgradićemo bulevar Vojislavljevića...", pobrojao je Đeković.