Politika

MILOVIĆ: SPAJIĆ DA KAŽE KOLIKO JE NOVCA DO SADA PRIMIO OD DŽORDŽA KOTRELA

Autor Milica Mrvaljević

Doskorašnji ministar pravde i bivši član Pokreta Evropa sad (PES) Andrej Milović tražio je od premijera Milojka Spajića da upozna javnost, PES i Agenciju za sprečavanje korupcije (ASK) s tim koliko je novca primio od osuđenog prestupnika Džorža Kotrela.

Izvor: Printscreen

Milović je na društvenoj mreži Iks napisao da je javnost ostala uskraćena za diskusiju na neke važne teme kada je Spajić, kako kaže, pobjegao iz Skupštine od njega, a da je jedna od njih Kotrel.

On je hapšen i osuđivan u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) zbog pranja novca, iznude i ucjene.

"Džordž Kotrel je, prema informacijama od insjadera sa njihovih sastanaka, finansirao i pomagao Milojka Spajića. Sa njim ga je upoznao njegov kum M. T. koji ga je spojio sa svjetskim kripto investitorima, od kojih su neki i sa one strane zakona, poput Kotrela. Novčane “donacije“ dogovarane su u Podgorici i po primorju, sastanci se održavali na jahtama u Luštici i Porto Montenegru, uz prisustvo određenih arapskih investitora, a Kotrel je posjećivao i prostorije PES-a", tvrdi Milović.

On navodi i da su Kotrel i njegov tim pratili Spajića tokom predaja lokalnih lista u Pljevljima i Bijelom Poljui dodaje da je isti Kotrelov tim koji je radio kampanju za BREXIT Najdželu Faražu, radio je kampanju i Spajiću.

"Ono što je Spajić ostao dužan, jeste da upozna PES, Agenciju za sprječavanje korupcije i crnogorsku javnost, koliko je novca do sada primio od osuđenog prestupnika Kotrela, a što je sakrio i od članova PES-a, kao i koliko je dobio nenovčane pomoći od Kotrela u vidu opreme, snimanja, montaže i drugih usluga koje je Kotrelov tim radio. Prema insajderskim informacijama sa tih sastanaka, Kotrel i M.T. su postavili uslov Spajiću, tražili su da imaju svog čovjeka u predsjedništvu PES-a, što je Spajić prihvatio, pa je Kotrelov zaposleni postao član predsjedništva PES-a, a kasnije i poslanik u crnogorskom parlamentu, a Kotrel nastavio da finansira Spajića", rekao je Milović.

Poručio je da je siguran da će Spajić i Krvavac (Branko) sve negirati zbog čega je priložio fotografije na kojima tvrdi da je Spajić sa Kotrelovim timom.

"Na prvoj slici, dok Kotrelov tim snima Spajića, Krvavac razgovara sa ključnim Kotrelovim čovjekom za kampanje, britanskim medijskim konsultantom Gavejnom Tovlerom, koji je bio glavnokomandujući čovjek za BREXIT. Na drugoj slici, vide se Tovler, Faraž i Kotrel, kao dokaz njihove veze. O svemu ovome pisali su Guardian i drugi svjetski mediji, a sada imaju i ekskluzivnu fotografiju kao dokaz veze kontraverznog prestupnika Kotrela i Spajića. Kao i sve do sada, iznosim samo istinu i činjenice koje je moguće dokazati, istražiti i utvrditi, što ću nastaviti da radim, u zavisnosti od obaveza oko podgoričkih izbora. Spajić skoro svakodnevno govori neistine, a ukoliko pokuša da negira moje navode, reagovaću iznoseći nove činjenice i dokaze", zaključio je Milović.