Politika

MUJOVIĆ: UKIDAJU SE TAKSE ZA OBNOVLJIVE IZVORE

Autor Anđela Vukčević

On je saopštio da je novim zakonom predviđeno uvođenje tržišne premije, umjesto podsticajnih mjera, što će kako kaže, manje koštati građane.

Izvor: MONDO

U toku je rasprava o izmjenama Zakona o koncesijama, o predlogu Zakona o korišćenju energije iz obnovljivih izvora, dopunama Zakona o koncesijama.

Govoreći o predlogu Zakona o korišćenju energije iz obnovljivih izvora, resorni ministar Saša Mujović kazao je da su građani i privreda ove godine po podacima ili jula po osnovu taksi za obnovljive izvore platili 900.000 eura.

On je saopštio da je novim zakonom predviđeno uvođenje tržišne premije, umjesto podsticajnih mjera, što će kako kaže, manje koštati građane.

„Ta naknada koju će građani u budućnosti plaćati biće minimalna, ako je uopšte i bude a u skladu sa ovim zakonom. Ovaj zakon predlaže, ponavljam tržišnu premiju kao sistem podsticaja“, kazao je Mujović.

Na dnevnom redu je i rasprava o Zakonu o državnoj imovini, kao i predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima.

Sinoć je poslanik Bošnjačke stranke (BS) Mirsad Nurković izabran glasovima parlamentarne većine, za potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

Nurković je izabran jednoglasno, tajnim glasanjem kojem nijesu prisustvovali poslanici opozicije.

Poslanici su ranije juče, većinom glasova, usvojili izmjene Poslovnika Skupštine prema kojima najviše dva potpredsjednika parlamenta mogu biti iz manjinskih partija.

U nastavku prve vanredne sjednice kasno sinoć je završena rasprava o više zakona.