Politika

IZBORNE LISTE SE MOGU PREDATI DO 3.SEPTEMBRA! Rok počinje večeras

Autori Gradska RTV Anđela Vukčević

Političke i nestranačke ličnosti koje planiraju da se kandiduju za gradonačelnika Podgorice i učestvuju u izbornoj trci 29. septembra, izborne liste mogu predati već sjutra, saopštio je Filipović.

Izvor: PGbiro

Rok za predaju izbornih lista u Podgorici počinje da teče večeras u ponoć i trajaće do 3. septembra, kazao je predsjednik Opštinske izborne komisije, Vladimir Filipović, za Gradsku RTV. Ističe da je u toku proces traženja adekvatnih lokacija za četiri nova biračka mjesta u Glavnom gradu.

Političke i nestranačke ličnosti koje planiraju da se kandiduju za gradonačelnika Podgorice i učestvuju u izbornoj trci 29. septembra, izborne liste mogu predati već sjutra, saopštio je Filipović.

“Rok za predaju izbornih lista počinje da teče od 17.8. tj večeras u ponoć i trajeće do 3. septembra. Najmanji broj potpisa birača koji je potreban za podršku jednoj izbornoj listi je 1.153″, objašnjava Filipović.

Opštinska izborna komisija će, kaže Filipović, nakon konačnog spisaka MUP-a, znati koliko građana imati pravo glasa na vanrednim izborima 29.septembra. Dodaje da će Podgorica dobiti četiri nova birališta i to u Siti kvartu, Zabjelu i Koniku.

“Započet je obilazak svih biračkih mjesta i u toku je traženje adekvatnih lokacija za ova četiri nova biračka mjesta“, navodi Filipović.

I dok uveliko teku pregovori oko nastupa na izborima 29. septembra, konstituenti Evropskog saveza donijeli su odluku da Boris Mugoša bude nosilac liste i kandidat za gradonačelnika tog, kako navode, nadstranačkog saveza, kojeg čine SD, SDP, LP, građanski aktivisti i istaknute nepartijske ličnosti.

Iz Demokratske narodne partije, na čijem je čelu Milan Knežević, najavili su da će na izborima učestvovati sa tradicionalnim koalicionim partnerima.

Do sada su osim Mugoše, kandidaturu za gradonačelnika najavili bivši ministar pravde Andrej Milović, aktuelni direktor Fonda zdravstva Vuk Kadić, dok su iz Građanskog pokreta URA poručili da će njihov kandidat za prvog čovjeka Podgorice biti Luka Rakčević.