Politika

SPAJIĆ POTVRĐUJE DA JE MINISTARSTVO FINANSIJA PISALO PREDLOG ZAKONA O RAZVOJNOJ BANCI

Autor Anđela Vukčević

U parlamentu je u toku rasprava o ovom važnom predlogu zakona koji je u parlamentarnu proceduru predao klub poslanika Pokreta Evropa sad.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Premijer Milojko Spajić uputio je Supštini mišljenje na predlog zakona o razvojnoj banci u kome se navodi na početku u prvoj rečenici piše da je mišljenje na predlog zakona koji je podnio 21 poslanik, dok u zadnjoj rečenici piše da je predlog zakona pripremilo Ministarstvo finansija, kojim rukovodi Novica Vuković.

U parlamentu je u toku rasprava o ovom važnom predlogu zakona koji je u parlamentarnu proceduru predao klub poslanika Pokreta Evropa sad.

"Na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, Vlada je 16. avgusta 2024. bez održavanja sjednice na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, odlučila o predlogu zakonao razvojnoj banci koji je podnio 21 poslanik, a Skupština dostavila Vladi radi davanja mišljenja", navodi se na početku dokumenta koji je upućen predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću.

Na ovo su tokom parlamentarna rasprave ukazali i opozicioni poslanici Boris Mugoša (SD) i Nikola Rakočević (DPS).

"Danas Vlada šalje mišljenje da je saglasna sa predlogom zakona koje je pisalo Ministarstvo finansija", naveo je Mugoša tokom rasrave.

On je poručio poslaniku PES-a Vasiliju Čarapiću da je "on potpisao predlog zakona, ali ga nije pisao".

Rakočević je istakao da je vlada u svom mišljenju kazala da "prihvata ovakav zakon Ministarstva finansija".

"Iako su predlagači poslanici", naveo je Rakočević.