Politika

BUDVA: ZENOVIĆ IMA POTPISE DA SE ZAKAŽE SJEDNICA, MIKIJELJOVI ODBORNICI DALI PODRŠKU

Izvor Vijesti

Sada je red na najstarijeg odbornika, Sava Medigovića da za danas zakaže nastavak zasijedanja

Izvor: Demokrate

Skupštinskoj službi predat je zahtjev za sazivanje nastavka konstitutivne sjednice sa predlogom izbora Đorđa Zenovića za predsjednika Skupštine opštine (SO) Budva.

Inicijativu koju je juče podnijela Demokratska Crna Gora čiji je Zenović član, kasno sinoć je osporila skupštinska služba jer ju je potpisao odbornik Milivoje Radulović iz Demokratske Crne Gore, koji je podnio ostavku zbog kako je ranije objavljeno, izbora na funkciju direktora "Otpadnih voda".

Zato sinoć odbornici koalicije “"Za budućnost Budve- Mladen Mikijelj" nijesu mogli potpisati inicijativu, već je to sada urađeno nakon što su Demokrate podnijele inicijativu ponovo bez potpisa Radulovića.

Inicijativu su odmah potpisali osam odbornika Mikijeljove koalicije, iako ima podršku devetog odbornika Miloša Duletića, njegov potpis je zbog iste situacije kao sa Radulovićem, jer je ranije podnio ostavku, izostao.

Ipak, predlog ima potrebnih 11 potpisa, trećinu odborničkog saziva, te je sada zvanično zatraženo da se hitno zakaže sjednica.

Sada je red na najstarijeg odbornika, Sava Medigovića da za danas zakaže nastavak zasijedanja, jer u ponoć ističe rok da se parlament konstituiše izborom predsjednika tog doma.

Lider budvanskih Demokrata Krsto Radović dostavio je urgenciju sekretaru SO Budva Berislavu Fabrisu da hitno obavijesti predsjedavajućeg parlamenta, Sava Medigovića da zakaže nastavak konstitutivne sjednice.

"S obzirom da su se podnošenjem predloga za izbor predsjednika SO Budva stekli svi uslovi za nastavak konstitutivne sjednice, molim vas da obavijestite predsjedavajućeg Sava Medigovića da zakaže nastavak sjednice. Želimo da napomenemo da rok za izbor predsjednika SO Budva ističe danas u ponoć i da predsjedjedavajućeg upoznate sa njegovim obavezama shodno navedenom, kao i neophodnosti da se nastavak sjednice zakaže u zakonskom roku. Predlažemo da predsjedavajući u duhu dobre demokratske prakse sazove sastanak predstavnika svih političkih grupacija kako bi se dogovorio nastavak konstitutivne sjednice", naveo je Radović u dopisu u koji su "Vijesti" imale uvid.

Možda ce vas zanimati