Politika

PES: NAKON ZAHTJEVA DA POPRAVI REZULTATE "ČISTOĆE", HOT NAJAVIO DA ĆE NAPUSTITI STRANKU

Autor Vasilisa Grgurević

Pokret Evropa sad je saopštio da ih ne iznenađuje vijest da je dosadašnji član Glavnog odbora te stranke Denis Hot napustio PES.

Izvor: PES

"Iako smo u prethodnih godinu dana trpjeli kritike javnosti na račun rada ovog gradskog preduzeća, imali smo razumijevanja za kompleksnost situacije u kojoj se našao Hot po stupanju na funkciju direktora i pružili smo mu šansu. Međutim, ni nakon nešto više od godinu dana Hot nije uspio da riješi neke od ključnih problema u radu ovog preduzeća, a nije napravljen ni suštinski pomak u popravljanju finansijske slike ovog preduzeća, proširenje baze korisnika i optimizaciji rada, sve suprotno instrukcijama gradonačelnice. Pri tom, na svaku našu konstruktivnu incijativu Hot je reagovao prilično defanzivno i tretirao je kao lični napad i odbijao je da prihvati bilo kakvu pomoć u radu", navodi se u reagovanju PES-a.

"Na kraju, žalimo što se gospodin Hot pridružio grupi bivših funkcionera PES-a koji su mislili da će partija da stane iza njih čak i ako imaju loše rezultate rada u javnom interesu, pa sada krivicu za svoje neuspjehe pokušava da prebaci na druge, i to u jeku izborne kampanje", zaključuje se u reagovanju.

PES je dostavio i screenshot imejla sa upućenim zahtjevom od 29. jula.