Politika

HOT DAO OSTAVKU NA SVE FUNKCIJE U PES-U

Autor Vasilisa Grgurević

Vršilac dužnosti direktora podgoričkog gradskog preduzeća "Čistoća" Denis Hot dao je ostavku na sve partijske funkcije u Pokretu Evropa sad.

Izvor: Evropa sad

Hot je bio član Glavnog odbora te stranke.

On je kao razlog naveo neozbiljnost u radu partije, a ranije se žalio da nije dobijao od nje podršku kakvu je želio.

"Obavještavam vas da podnosim ostavku na sve partijske funkcije, kao i da više ne želim da budem član PES-a.

Kao što i sami znate, neki od brojnih razloga su potpuna neozbiljnost u radu partije, nepoštovanje i necijenjenje ljudskih kvaliteta i moralnih vrijednosti njenih članova, odnosno, konkretno ličnog doprinosa i zalaganja u njenom radu i razvoju od samog početka. Visoko pozicioniranje ljudi sa sumnjivim diplomama i biografijama je praksa koja nije smjela biti dopuštena", navodi Hot u saopštenju dostavljenom medijima.

On je istakao da je vjerovao i iskreno se zalagao za promjenu dosadašnjeg društvenog sistema u Crnoj Gori i stvaranje svjetlije i bolje budućnosti za sve ljude, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku i političku pripadnost.

"Nažalost, pojedinci su pokazali svoje pravo lice u periodu kada je partija doživjela svoj vrhunac, odnosno, kada su počeli da djeluju sa pozicije moći. Nesumnjivo je da je partija krenula u smjeru koji se kosi sa mojim životnim i političkim principima, te je izlazak iz iste bio logičan slijed događaja. Na samom kraju, srdačno vas pozdravljam i zahvaljujem se na saradnji, uz citat čuvenog Jovana Dučića: Čovek koji nije hrabar ne može biti ni pošten, jer za poštenje su potrebne žrtve koje kukavica ne ume da podnese, a potrebna je i velikodušnost koju on ne može razumeti", zaključuje se u saopštenju.