Politika

LJILJANIĆ: BILA BI ČAST DA NAM MILATOVIĆ DA PODRŠKU NA PODGORIČKIM IZBORIMA

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Dodala je da Milatovića ne vidi samo kao lidera države, već i kao lidera pristojne i evropske Podgorice i Crne Gore.

Izvor: Printscreen/ Glavni grad Podgorica

Bila bi čast da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović stane iza našeg pokreta i da nam da podršku na predstojećim podgoričkim izborima, kazala je odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić.

“Mi smo stali iza njegove vizije i bila bi nam čast da nam predsjednik države da podršku. On je u prošlost poslao i Ivana Vukovića i Mila Đukanovića”, poručila je Ljiljanić u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji.

Dodala je da Milatovića ne vidi samo kao lidera države, već i kao lidera pristojne i evropske Podgorice i Crne Gore.

Takođe je poručila da odluke ko će biti nosioc liste na najavljenim izborima u Podgorici neće donijeti “ni pod kakvim ucjenama, već isključivo dogovorom”.

“Znam da građani nijesu na to navikli. U Crnoj Gori se obično jedna osoba pita ko će biti nosioc liste. Mi ćemo to odlučiti na našim sastancima, jer se vodimo kao grupa građana”, pojasnila je Ljiljanić.

Ljiljanić tvrdi da je pobjedu na prošlim podgoričkim izborima iznio upravo Milatović, a nakon toga je, kaže, “nastao grabež za foteljama i funkcijama”.

“Shvatili smo da program koji se nudio građanima nije ispunjen. Duži vremenski period vodili smo pregovore sa Pokretom Evropa sad, međutim što su duže trajali, odlučili smo da ne budemo više dio te priče i da postanemo nezavisni”, kazala je Ljiljanić.

Opozicija ne kritikuje PES bez razloga

Ljiljanić je tokom gostovanja na Aplus televiziji takođe kazala da “opozicija ne kritikuje Pokret Evropa sad bez razloga”.

“Javnost mora da shvati da je PES Milojko Spajić. On je lider te partije i građani će na izborima pokazati da li mu vjeruju ili ne”, ocijenila je Ljiljanić.

Primijetila je i da ko god bude bio nosilac liste PES-a na podgoričkim izborima, taj mora imati Spajićevo povjerenje.

“Zato smo mi u Podgorici vratili mandat građanima i ostavili njima da odluče ko je kako radio. Mislim i da će predstojeći izbori to pokazati”, zaključila je Ljiljanić.