Politika

OD RASPISIVANJA IZBORA U PODGORICI GLAVNI GRAD OBJAVIO 12 POZIVA ZA ZAPOŠLJAVANJE

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Iz podgoričke uprave tvrde da je sve urađeno u skladu sa zakonom i potrebama lokalne samouprave, te da nema govora o predizbornom partijskom zapošljavanju.

Izvor: PGbiro

Sedam javnih i četiri interna oglasa, kao i jedan konkurs – toliko je Glavni grad, po podacima koje su dostavili Televiziji Vijesti, objavio poziva za zapošljavanje od 27. jula, kada je predsjednik države Jakov Milatović raspisao vanredne izbore u Podgorici.

TV Vijesti je, pak, na sajtu Glavnog grada izbrojali jedan interni oglas više.

Iz podgoričke uprave tvrde da je sve urađeno u skladu sa zakonom i potrebama lokalne samouprave, te da nema govora o predizbornom partijskom zapošljavanju.

Ipak, interesantno je da se svi oglasi u posljednjih desetak dana, osim jednog, odnose na stalno zaposlenje u Opštini, što, zakonski, nije eksplicitno dozvoljeno od dana raspisivanja izbora.

Da li je ili nije u skladu sa zakonom, dužna je da provjerava Agencija za sprečavanje korupcije gdje smo naišli na zatvorena vrata pošto nam nisu odgovarali na dostupne brojeve telefona i mejl adrese.

U opoziciji nemaju sumnje da se u službama Glavnom grada masovno zapošljava još od trenutka kada je postalo jasno da će vlast pasti, prenose Vijesti.

Zato pozivaju nadležne da hitno reaguju.

"Pozivam Agenciju za sprečavanje korupcije da provjeri svaki oglas kako bismo spriječili partije na vlasti da rade ovo što rade, to jest da zbrinjavaju svoje partijske kadrove", kazao je odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

Izbori u Podgorici zakazani su za 29. septembar tako da nam, svi su izgledi, slijedi i 50-ak dana velikih političkih uloga i zaloga.