Politika

ODBORNIK DPS-A PLJEVLJA NAPUSTIO PARTIJU I PREŠAO U SEP

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Ječmenica je u odborničke klupe sjeo nakon izbora održanih u oktobru 2022. kada se Demokratska partija socijalista, nakon godina vladavine u Pljeljevima preselila u opoziciju.

Izvor: SEP

Odbornik Demokratske partije socijalista u Skupštini opštine Pljevlja Saša Ječmenica napustio je prije nekoliko dana tu partiju i prešao u Stranku evropskog progresa (SEP).

SEP je nedavno osnovao bivši premijer u dugogodišnji funkcioner DPS-a Duško Marković.

Ječmenica je “Vijestima” potvrdio da je prešao kod Markovića, ali nije želio detaljnije da komentariše razloge napuštanja DPS-a koji u lokalnom parlamentu ima osam odbornika, računajući i Ječmenicu.

“Jasnija mi je politika koju zastupa Duško Marković”, kratko je odgovorio Ječmenica na pitanje “Vijesti” zbog čega je napustio DPS i prešao u Stranku evropskog progresa.

Ječmenica je u odborničke klupe sjeo nakon izbora održanih u oktobru 2022. kada se Demokratska partija socijalista, nakon godina vladavine u Pljeljevima preselila u opoziciju.

Na tim izborima DPS je u koaliciji sa Bošnjačkom strankom i Socijaldemokratama (SD) osvojio devet mandata, od kojih je jedan mandat pripao BS-u.

Ječmenica je bio jedan od najaktivnijih odbornika DPS-a u lokalnom parlamentu, i vodio je često žučne rasprave sa pozicionim obornicima i direktorima lokalnih preduzeća.

Prije nego što je postao odbornik bio je direktor opštinskog preduzeća “Čistoća”.

Ječmenica je kazao da će u narednom periodu nastupati kao nezavisni odbornik u Skupštini Opštine Pljevlja.

“Nije sporno i da vratim mandat”, rekao je Ječmenica.

Kazao je da ne zna da li još neko od njegovih sada već bivših kolega planira da pređe u partiju Duška Markovića.

“Ne znam niti ja utičem na nekoga da to uradi”, kazao je Ječmenica.

U Opštinskom odboru DPS-a “Vijesti” nijesu uspjele da dobiju komentar jer predsjednica Opštinskog odbora i šef Odborničkog kluba Maja Rondović i Marko Tošić nijesu odgovarali na pozive.