Politika

IBRAHIMOVIĆ: NAPREDAK CRNE GORE KA EVROPI JE PODSTICAJAN ZA REGION

Autor Anđela Vukčević Izvor MINA

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) saopšteno je da je Ibrahimović danas, u odvojenim susretima, razgovarao sa ambasadorima Kosova i Slovačke u Crnoj Gori, Arijanom Žerkom Hodžom i Borisom Gandelom.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević

Crna Gora odabrala je put razvoja koji će je dovesti do punopravnog članstva u Evropskoj uniji (EU), kazao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova, Ervin Ibrahimović.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) saopšteno je da je Ibrahimović danas, u odvojenim susretima, razgovarao sa ambasadorima Kosova i Slovačke u Crnoj Gori, Arijanom Žerkom Hodžom i Borisom Gandelom.

Kako su naveli iz tog resora, Ibrahimović je sa Gandelom razgovarao o vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore, sa posebnim osvrtom na ostvareni napredak u pregovorima sa EU.

„Kazao je da 44. Vlada ostaje u potpunosti privržena definisanim prioritetima vanjske politike i da je Crna Gora odabrala put razvoja koji će je dovesti do punopravnog članstva u EU“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na sastanku istaknuto da Slovačka i Crna Gora, kao prijateljske države i NATO saveznice, imaju odlične bilateralne odnoe.

Sagovornici su ocijenili da je među prioritetima međudržavnih kontakata stvaranje uslova za bliže povezivanje privrednika i jačanje ekonomske saradnje.

„U razgovoru sa ambasadorkom Kosova ocijenjeno je da su Kosovo i Crna Gora prijateljske zemlje i susjedi koji dijele evropsku perspektivu i u kontinuitetu rade na unapređivanju bilateralnih odnosa“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je ukazano na važnost intenziviranja političkog dijaloga na visokom nivou, koji će dodatno podstaći sveukupne bilateralne kontakte, ali i intenziviranje ekonomske saradnje.

„Sagovornici su se saglasili da snažna evropska i evroatlantska orijentacija dvije zemlje predstavlja temelj za buduće zajedničko djelovanje u pravcu jačanja dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje“, kazali su iz MVP.