Politika

URA: SPAJIĆEVA VLADA NASTAVLJA SA SKANDALIMA, KRIVIČNA ODGOVORNOST NEUPITNA

Iz URE podsjećaju da je Vlada juče u istom danu smijenila Predraga Burića i imenovala Kurtija, a zatim smijenila Kurtija i ponovo imenovala Burića na tu poziciju.

Izvor: URA

Vlada Milojka Spajića nastavila je svoj pravni ringešpil u slučaju nezakonitog razrješenja generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost Artana Kurtija, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE podsjećaju da je Vlada juče u istom danu smijenila Predraga Burića i imenovala Kurtija, a zatim smijenila Kurtija i ponovo imenovala Burića na tu poziciju.

“Pokazujući time neozbiljnost ali i stepen nezakonitog rada, izvrgavajući ruglu odluku Upravnog suda koji je u ovom slučaju odlučio u meritumu da je Kurti nezakonito smijenjen i da ga Vlada mora vratiti na mjesto generalnog inspektora. Spajić i generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić time su zašli u duboku krivičnu odgovornost uvlačeći time i druge članove Vlade u činjenje krivičnog djela za što smo sigurni da će krivično odgovarati”, kazali su iz URE pozivajući Tužilaštvo da reaguje i stane na kraj, kako kažu, “ruganju državnih institucija od strane grupe populista i diletanata, kakvi trenutno sjede u Vladi Crne Gore”.

Iz URE su istakli da je Vlada ovim postupkom još jednom pokazala, kako kažu, veliko pravno “neznanje i svoj jasan antievropski manir, ali i dvostruke aršine u postupanju po odlukama nadležnih sudova”.

,,Svima je jasno da je Spajiću i njegovoj ekipi strah od otkrivanja zloupotreba veći od potrebe da se postupa po zakonu”, zaključuju iz Građanskog pokreta URA.

Možda ce vas zanimati