Politika

ABAZOVIĆ: SPAJIĆEV PLAN JE DA UPROPASTI DRŽAVU I DA POBJEGNE, ODGOVOR ĆE DOBITI 29. SEPTEMBRA U PODGORICI

Izvor Vijesti

On je kazao da je cilj parlamentarne većine da baci Crnu Goru na koljena, ali da vjeruje da će dobiti odgovor u Podgorici 29. septembra, a zatim i u ostatku države.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da su postojali svi uslovi da se održi sjednica Skupštine posvećena Premijerskom satu, na kojoj je premijer Milojko Spajić trebalo da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, ali da je premijer koordinisano sa šefom parlamenta Andrijom Mandićem odlučio da je otkaže, nakon što je prethodno tražio da se odlože njegova saslušanja pred dva skupštinska odbora.

"Ovo je ponovno otkazivanje Premijerskog sasta, nakon što je otkazao da bi išao na plažu, a zatim na Olimpijske igre, iako je tamo bio Milatović. Ne znam da li građani osjećaju kako je u parlamentu, ali vjerujemo da je gore u Vladi. Ovakvog dripca Crna Gora nije imala na čelu države. Ovakve ljude koji nemaju nikakvu emociju prema državi, kojima nije ništa sveto, a koji imaju samo jednu agendu - da upropaste državu i da pobjegnu", poručio je Abazović.

On je kazao da je cilj parlamentarne većine da baci Crnu Goru na koljena, ali da vjeruje da će dobiti odgovor u Podgorici 29. septembra, a zatim i u ostatku države.

Abazović je dodao i da mu nije drago što je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu odlučio da današnja sjednica bude zatvorena.

"Postojali su uslovi da se sjednica održi i da Spajić da svoje šture odgovore, naročito one koji aludiraju na korupciju. Poslanik koji je kazao da je razlog otkazivanja prenos na televiziji ima medicinski problem. Nije im smetalo kad su medijske kuće bile njima naklonjene. To govori da se radi o licemjernim ljudima", ocijenio je predsjednik GP URA.

On je istakao da Fiskalna strategija nije ono što obećava, da su cijene u Crnoj Gori kad je u pitanju prehrana veće nego u reigonu, a da je turistička sezona 15 odsto gora.

"Nismo imali zimsku turističku sezonu. Letnja je počela, ali ušla u probleme. Ne znam hoće li se uvesti sedmočasovno radno vrijeme, ali nisu sračunali da će se osmi čas plaćati. Tu smo da ih raskrinkamo, a to što kažu o pojedinim medijima, ne uzimajte za ozbiljno. Nemaju nikakav osjećaj prema društveno odgovornom radu. Kad ne budu na vlasti, neki od njih neće biti u Crnoj Gori", uvjeren je Abazović.