Politika

SPAJIĆ: OPOZICIJA HTJELA DA OPSTRUIRA PREMIJERSKI SAT, ODGOVORE ĆEMO OBJAVITI NA SAJTU VLADE

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

On je novinarima u parlamentu rekao da će odgovori na poslanička pitanja biti objavljeni na internetu.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je opozicija danas imala plan i htjela da opstruira premijerski sat, prenose Vijesti.

On je novinarima u parlamentu rekao da će odgovori na poslanička pitanja biti objavljeni na internetu.

Služba Skupštine objavila je na sajtu parlamenta poslanička pitanja i odgovore Spajića.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić rekao je da danas neće biti premijerskog sata, na kojem je Spajić trebalo da odgovara na pitanja poslanika, a koji je trebalo da počne u 14 sati, jer je i nakon 15 sati trajala sjednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, koja je počela u 11 časova.

"Prinuđen sam da na ovaj način pokažem građanima da pokažem kolike su cijene ulja. Cijena ulja je 1.15 u Voliju", rekao je Spajić novinarima u parlamentu, pokazujući na telefon, a osvrnuvši se na navode opozicije o cijenama te namirnice u marketima.

"Ja sam izašao u jednom trenu sa odbora, ali je nastavila da govori o 'činjenicama'. Dogovorili smo se da se odbor završi, ali je opozicija imala plan i htjela da opstruira premijerski sat. Građani neće biti uskraćeni, objavićemo sve odgovore onlajn", rekao je Spajić, pišu Vijesti.

On je kazao da su bili prinuđeni da se vrate na odbor i odgovore na pitanja.

"Razumijem gospodina Mandića", kazao je.

On je kazao da neće moći da zakažu naknadno premijerski sat, jer imaju obaveze sa Svjetskom bankom.

"Sjećate se priče da ćemo dići PDV na 30 odsto, da ćemo rasprodati EPCG da bismo finansirali program Evropa sad. Pa vidite da nismo sad. Privatni sektor je bio zaboravljen za vrijeme 43. Vlade kad su samo u javnom rasle plate. Došlo je do disbalansa jer je tad došlo do porasta samo u javnom sektoru. Kad smo prvi put podigli prosječnu platu, ona nije stala već je nastavila da raste. Ne možemo da se stavimo na jednu stranu - radnika ili poslodavaca već moramo da postignemo jedan dogovor", rekao je premijer.

Kazao je da Vlada neće uvesti kontrolu marži, ako se trgovci budu ponašali odgovorno.

"Sedmočasovno radno vrijeme je jedno obećanje koje je dato u kampanji i biće sprovedeno. Nije spomenuto u strategiji jer nije fiskalno pitanje", istakao je.

Odgovarajući na pitanje o ruskoj državljanki kojoj je određen ekstradicioni pritvor, on je kazao da je ako je neko ko je na crvenoj potjernici Interpola mora biti uhapšen, ali da su sudovi ti koji daju posljednju riječ, prenose Vijesti.