Politika

NOVI POSLANICI NSD-A SU RONDOVIĆ I ĐOKOVIĆ?

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Đoković je aktuelni šef kabineta predsjednika Skupštine Andrije Mandića, a Rondović direktorica osnovne škole u Pljevljima.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Dosadašnje poslanike Nove srpske demokratije Simonidu Kordić i Slavena Radunovića mogli bi da zamijene Milica Rondović i Velimir Đoković.

Kordić i Radunović su sada ministri (turizma i prostornog planiranja) u rekonstruisanoj Vladi i, prema Zakonu o sprečavanju korupcije, obavezni su da podnesu ostavke na poslaničke funkcije u roku od 30 dana. Obično kada se uprazni neko poslaničko mjesto, popunjava ga sljedeći s liste, a na listi Nove srpske demokratije sljedeći su Velimir Đoković i Milica Rondović, pišu Vijesti.

Đoković je aktuelni šef kabineta predsjednika Skupštine Andrije Mandića, a Rondović direktorica osnovne škole u Pljevljima.

Ministri iz Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović i Maja Vukićević već su podnijeli ostavke na poslaničke funkcije, u skupštinskim klupma zamijeniće ih Dragan Bojović i Jelena Kljajević. Bojović je bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, bivši poslanik, dok je Kljajević bila direktorica Nacionalnih parkova, a sada je predsjednica borda Željezničke infrastrukture.

Državna izborna komisija (DIK) juče je na sjednici izvršila popunu upražnjenih poslaničkih mandata nakon što je od Skupštine dobila obavještenje da su Zogović i Vukićević podnijeli ostavke na poslaničke funkcije.

“Nakon pribavljanja i razmatranja potrebne dokumentacije DIK je upražnjene poslaničke mandate dodijelila Draganu Bojoviću i Jeleni Kljajević. Koristeći poslovničku mogućnost, a u cilju efikasnog sprovođenja procedure, predsjednik DIK-a Nikola Mugoša predložio je da se popuna upražnjenih poslaničkih mjesta izvrši elektronskim putem, što će se na prvoj narednoj sjednici DIK-a zapisnički konstatovati”, saopšteno je iz DIK-a.

Zogović je u rekonstruisanoj Vladi dobio poziciju potpredsjednika Vlade, a Maja Vukićević je ministarka saobraćaja.

Rekonstrukcija Vlade izglasana je u parlamentu prošlog utorka i u nju je, osim NSD-a i DNP-a, ušla i Bošnjačka stranka (BS).