Politika

PICULA: CRNA GORA ĆE IMATI PROBLEMA SA ČLANSTVOM U EU

On je u toj emisiji komentarisao to što Mandić, Knežević i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić nisu poželjni u Hrvatskoj.

Izvor: Profimedia

Crna Gora će imati problema na svom putu prema članstvu u Europskoj uniji (EU), saopštio je poslanik Evropskog parlamenta iz redova SDP-a, Tonino Picula.

On je u emsiji Novi dan na Televiziji N1 rekao da su predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević proaktivni u približavanju politici ruskog predsjednika Vladimira Putina i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je u toj emisiji komentarisao to što Mandić, Knežević i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić nisu poželjni u Hrvatskoj.

Zagreb je juče proglasio personama non grata Mandića, Bečića i Kneževića zbog "sistemskog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutrašnje političke svrhe", aludirajući time na odluku Skupštine Crne Gore da usvoji krajem juna Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu i logorima Dahau i Mauthauzen.

"Mandić i Knežević su nosioci različitih političkih inicijativa koje su već godinama na tragu negiranja crnogorske državnosti i nacije. S druge strane, proaktivni su u približavanju politici ruskog predsjednika Putina i srbijanskog predsjednika Vučića. Bili su i optuženi da su na dan izbora 2016. godine bili organizatori pokušaja državnog udara i za to su bili i osuđeni", objasnio je Picula.

"Knežević je spomenuo da je njegov djed poginuo u borbi za oslobađanje Karlovca na Đurđevdan 1945. godine, što je 23. juna. Čudno je da je Karlovac trebalo oslobađati nakon Berlina koji je pao krajem maja . U cijeloj ovoj priči je puno toga konfuzno”, dodao je.