Politika

MUGOŠA: NEPRIMJERENO DA SJEDNICA SKUPŠTINE BUDE SJUTRA U 11 SATI

Autor Anđela Vukčević

"Odluku da sjutra (mimo Poslovnika) sjednica počne u 11h donijela je većina na Kolegijumu", napisao je Mugoša na društvenoj mreži Iks

Izvor: Printscreen , youtube

Opozicija nije bila saglasna da sjednica Skupštine Crne Gore počne sjutra u 11 sati, jer je neprimjereno da sjednica počinje tada, a predlog premijera još nije stigao u skupštinsku proceduru, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

"Odluku da sjutra (mimo Poslovnika) sjednica počne u 11h donijela je većina na Kolegijumu", napisao je Mugoša na društvenoj mreži Iks

On je poručio da opozicija koju pored SD čine i Demokratska partija socijalista (DPS), Građanski pokret URA, Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i Posebni klub) "nije sa tim bila saglasna jer je neprimjereno da sjednica sjutra počinje u 11h a materijal (predlog premijera) još nije stigao u skupštinsku proceduru".

"Naravno, niko se nije bunio da predlog promjene strukture Vlade bude na dnevnom redu ali shodno poslovničkoj i Ustavnoj proceduri. Sa druge strane, obesmišljen je još jedan mehanizam kontrolne uloge opozicije, koji joj je garantovan Poslovnikom, a to je ministarski sat, jer je većina odbila naš predlog da sjutra ujutro završimo ispitivanje ministra pravde a onda nastavimo sa rekonstrukcijom, proširenjem Vlade. Mi smo to definisali kao politički kukavičluk, kao i još jednu 'jeftinu' demonstraciju sile od strane većine", napisao je Mugoša na Iksu.

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore, kojem su prisustvovali šefovi poslaničkih klubova, donio je danas zaključak da se sjutra (utorak 23. jul) u 11 sati nastavi sjednica parlamenta tačkom koja se odnosi na izbore i imenovanja.