Politika

BOŠNJAČKA STRANKA DANAS ODLUČUJE O ULASKU U SPAJIĆEVU VLADU

Autor Milica Mrvaljević Izvor CdM

Spajić je BS-u ponudio i da vodi resor koji bi se formirao kao ministarstvo dijaspore.

Izvor: MONDO/Ivona Ulićević

Bošnjačka stranka danas će odlučiti da li ulazi u Vladu Milojka Spajića. Prema saznanjima CdM-a, partiji Ervina Ibrahimovića mogla bi pripasti do čertiri resora, a između ostalih Ministarstvo socijalnog staranja, koje bi nastalo dijeljenjem sadašnjeg resora Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Konačnu odluku BS će donijeti na današnjoj sjednici Glavnog odbora koja je zakazana u 17 časova u Rožajama, kako piše CdM.

Spajić je BS-u ponudio i da vodi resor koji bi se formirao kao ministarstvo dijaspore.

Prema tvrdnjama izvora CdM-a, članstvo ove partije podržava ulazak u Vladu.

Juče tokom dana oglasila se parlamentarna većina. Konstituenti vladajuće većine pozvali su stranke, koje su ili će biti u sastavu 44. Vlade Crne Gore, da preispitaju koalicionu saradnju sa vodećom parlamentarnom opozicijom na svim nivoima najkasnije do usvajanja budžeta za 2025. godinu, navedeno je u zajedničkom saopštenju partija parlamentarne većine.

Demokrate su kao uslov da podrže ulazak BS-a u Vladu tražile da oni raskinu koaliciju s Demokratskom partijom socijalista u Bijelom Polju i da se formira u toj opštini vlast s većinom s državnog nivoa.

Ulasku BS-a u Vladu ranije se protivila Demokratska narodna partija Milana Kneževića.

CdM je već objavio da se nezvanično napravila kombinatorika vezano za resore koje će pokrivati Nova i DNP. Prema nezvaničnim informacijama, Simonida Kordić bi mogla biti nova ministarka turizma. Budimir Aleksić se pominje kao kandidat za resor prosvjete, ali se pominje mogućnost da ipak bude potpredsjednik Vlade za prosvjetu i kulturu. Moguće je da rekonstrukcijom i resor urbanizma, prostonog planiranja i državne imovine bude podijeljen na dva resora.