Politika

NEMA VEĆINE ZA SMJENU KOVAČEVIĆA

Izvor Vijesti

Za sjutra je zakazana sjednica Skupštine opštine Nikšić, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o inicijativi za razrješenje Kovačevića.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ako inicijativa o smjeni predsjednika Opštine Marka Kovačevića bude uvrštena u dnevni red lokalnog parlamenta, najvjerovatnije neće doći do njegovog razrješenja jer to neće podržati Demokrate, prenose Vijesti.

Za sjutra je zakazana sjednica Skupštine opštine Nikšić, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o inicijativi za razrješenje Kovačevića.

Nju su prije mjesec dana podnijeli odbornici kluba “Evropski tim za Nikšić”, zbog “izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građana” tokom njegovog govora na Grahovcu, kao i zbog, piše, širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu.

Osim odbornika DPS-a, inicijativu su potpisali i odbornik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević, Liberalne partije (LP) Jelena Marković i nezavina odbornica Tanja Knežević Perišić.

Podnosioci inicijative saopštili su da očekuju da će, kao i u prethodna tri pokušaja Kovačevićeve smjene, i ovoga puta tačka o razrješenju biti skinuta sa dnevnog reda.

Kako su “Vijestima” nezvanično rekli iz Demokratske Crne Gore, oni neće glasati za smjenu Kovačevića već će sačekati odluku pravosudnih organa.

“Poštovaćemo prezumpciju nevinosti, budući da je Kovačević dao pojašnjenja u vezi sa izjavom. Iako smo osudili govor, nećemo donositi političku presudu prije pravnosnažne, naročito jer se takav pristup pokazao ispravnim prošle godine kada kada je DPS podnio inicijativu za razrješenje i optuživao Kovačevića za skrnavljenje državnih simbola, a tužilaštvo iste optužbe odbacilo”, kazali su “Vijestima”.

Iz Građanskog pokreta URA, koji je jedan od konsituenata vlasti u Nikšiću, nakon izjave u Grahovcu, saopštili su da će glasati o Kovačevićevoj smjeni.

Oni, međutim, imaju samo jednu odbornicu, pa od toga neće zavisiti sudbina predsjednika Opštine.