Politika

BUDVA: Jovanović, Odžić i Rađenović pozvali Zenoviće da formiraju vlast

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Cijenimo da upravo ovi politički subjekti mogu na zajedničkoj platformi formirati stabilnu vlast

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

Lideri lista "Budva naš grad", "Čist izbor- SDP, SD, LP i građani" i "URA- dr Dritan Abazović- Drugačije", Nikola Jovanović, Petar Odžić i Blažo Rađenović uputili su zajednički poziv nosiocima lista Demokrata i Pokreta Evropa sad Đorđu Zenoviću i Predragu Zenoviću na sastanak za konstituisanje vlasti u Budvi, pišu Vijesti.

To je “Vijestima” potvrdio Jovanović.

"Cijenimo da upravo ovi politički subjekti mogu na zajedničkoj platformi formirati stabilnu vlast u Budvi koja bi u narednom četvorogodišnjem mandatu omogućila adekvatno upravljanje lokalnom uoravom i lokalnim resursima, na korist svih građana Budve”, piše u pozivu koji potpisuju Jovanović, Odžić i Rađenović.

Kako ističu "eventualnim izbjegavanjem političke odgovornosti prema građanima koji su nas izabrali politički subjekti će preuzeti moralnu i političku odgovornost za uvođenje Budve u ponovnu destabilizaciju i nepotrebne izborne procese".

"Slobodni smo da ukoliko prihvatite poziv da se sastanak održi 18. jula u 19 čadova u kancelarijama 'Budva naš grad'. Ukoliko vam termin ne odgovara budite slobodni da predložite izmjene”, piše u dopisu.

Za formiranje vlasti u Budvi potrebna je većina od 17 odbornika, jer budvanski parlament broji 33. Jovanovićeva lista ima devet odbornika, Odžićeva i Rađenovićeva po jednog, što znači da imaju 11 odbornika, te im upravo nedostaje šest, četiri Demokrata i dva PES-a.

Jovanović je prije dva dana imso sastanak sa nosiocem liste "Za budućnost Budve" Mladenom Mikijeljom kad je od njega tražio manjinsku podršku Nove srpske demokratije, a da vlast čine devet odbornika "Budva naš grad”, po jedan iz URA i SDP, četiri odbornika Demokrata i po dva iz SNP i DNP, ukupno 21.

Mikijelj je takvu ponudu odbio.