Politika

ZBCG PODRŽAVA INICIJATIVU DPS-A O POKRETANJU PARLAMENTARNE ISTRAGE O "DRŽAVNOM UDARU"

Autor Anđela Vukčević

Kako dodaju je bivši ministar vanjskih poslova Srđa Darmanović koji je u Stejt Departmentu svjesno obmanjivao njihove visoke zvaničnike kako bi izvršili pritisak na Džozefa Asada da lažno svjedoči.

Izvor: MONDO/Filip Filipović

Koalicija ZBCG u potpunosti podržava inicijativu poslaničkog kluba DPS- a o pokretanju parlamentarne istrage u slučaju poznatom kao “državni udar”, i čim se steknu zakonske i poslovničke mogućnosti njeni poslanici će glasati za istu.

“Naša koalicija nema dilemu da se stvarni razlozi na kojima počiva ova inicijativa ne nalaze u oslobađajućoj presudi, već obračunu sa starim kadrom DPS- a koji će nakon završetka parlamentarne istrage ekspresno okončati u zatvoru. Prvi koji će završiti u zatvoru nakon saslušanja na anketnom odboru, svakako je nalogodavac ove kriminalne optužnice Milo Đukanović, zatim bivši ministar pravde Zoran Pažin koji je prijetio i uslovljavao bivšeg agenta CIA Džozefa Asada da lažno optuži lidere DF-a”, navode u saopštenju.

Sljedeći, kako dodaju je bivši ministar vanjskih poslova Srđa Darmanović koji je u Stejt Departmentu svjesno obmanjivao njihove visoke zvaničnike kako bi izvršili pritisak na Džozefa Asada da lažno svjedoči.

“Takođe za zatvor se mora pripremiti bivši ministar zdravlja Budimir Šegrt zbog davanja lažnog svjedočkog iskaza u kojem je tvrdio da je obavijestio Duška Markovića da se priprema državni udar, što je ovaj javno negirao tokom jednog premijerskog sata. Naravno, zatvor će teško izbjeći Vesna Medenica koja je dogovarala sa Suzanom Mugošom ( koja će takođe morati u zatvor) , odbijanje dokaza odbrane kako je Saša Sinđelić pod punom kontrolom Milivoja Katnića i Saše Čađenovića lažno svjedočio i dobio status svjedoka saradnika”, kaže se u saopštenju.

Koalicija ZBCG se raduje pojavljivanju pred anketnim odborom Petra Lazovića i Ljuba Milovića koji su slali izvjesnog D. da mužu sudije Seke Piletić ponudi novac kako bi liderim a DF- a bila potvrđena prvostepena presuda.

“Namjera mladih lavova da se oslobode balasta Mila Đukanovića, Zorana Pažina i ostalih iz OKG-a kroz najavljenu parlamentarnu istragu za svaku je pohvalu , i za nju će imati našu punu podršku, jer želimo da im pomognemo da raskrste sa svojom ružnom prošlošću. A kao znak dobre volje, za početak ćemo im poslati 800 GB materijala i dokaza za njihove partijske drugove i funkcionere, kako bi se lavići mogli valjano pripremiti za parlamentarnu istragu”, navodi se .

Naravno, dodaju, kolege iz DPS-a ohrabruju da požure sa ovom inicijativom.

“Jer neki od današnjih učesnika press konferencije vrlo brzo mogu biti u problemu, ako neka aktuelna tužilačka istraga utvrdi da žive u Bemaks zgradama napravljenim od pranja novca, a da to nisu prijavili njihovoj Jeleni iz ASK-a. A to svakako, što bi rekli naši advokati:” nije po zakonu, a nije ni lepo.”, zaključuje se u saopštenju ZBCG.