Politika

KLIMAVA VLAST! Dogovora između PES-a i Pokreta za Podgoricu i dalje nema

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Mašković sumnja da će inicijativa za razrješenje gradonačelnice naići na podjednaku podršku. Za taj predlog odbornici NOVE i GP URA neće glasati, dok na skraćenje mandata drugačije gledaju.

Izvor: PGbiro

Većina potrebna za vođenje grada na klimavim je nogama već mjesecima u Podgorici. Dogovora između odbornika Pokreta Evropa sad (PES) i njihovih bivših kolega iz Pokreta za Podgoricu i dalje nema, a izlazak na vanredne izbore sve je realniji scenario, pišu Vijesti.

Podržava li tu ideju većina znaće se do kraja jula, do kada odbornici moraju da se izjasne o dvije inicijative: za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac i skraćenje mandata lokalnom parlamentu.

"Ono što nas očekuje sjutra jeste kolegijum predsjednice Skupštine Glavnog grada na kojem ćemo odrediti datum održavanja sjednice, najkasnije mora biti do 25.jula. Dakle ja očekujem da će inicijativa za skraćenje mandata imati podršku. To je ono što se najavljivalo u medijima", kazao je odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

Sa druge strane, Mašković sumnja da će inicijativa za razrješenje gradonačelnice naići na podjednaku podršku. Za taj predlog odbornici NOVE i GP URA neće glasati, dok na skraćenje mandata drugačije gledaju.

Dogovora još uvijek nema, kazali su Televiziji Vijesti iz PES-a. Međutim tvrde da su sve zahtjeve Pokreta za Podgoricu ispoštovali.

"Da li će doći do dogovora ne mogu Vam to reći, zato što još uvijek traju pregovori. Da li će potpisati taj sporazum i da li će praviti dogovor sa opozicijom, sa DPS-om da bi rusili gradsku vlast nije pitanje za mene nego za njih", navela je odbornica PES-a Branka Marković, pišu Vijesti.

Ipak od Pokreta za Podgoricu taj odgovor TV Vijesti nije mogla da dobije, iako su ga dan ranije obećali. Za predsjednicu Skupštine Glavnog grada izbor je jasan ili nastavak rada za građane, ili rad za potrebe stranaka bivšeg režima.

Aktuelna većina drugačije vide i uticaj predsjednika Crne Gore na gradsku vlast.

Da Milatović utiče na odbornike Pokreta za Podgoricu, smatraju I u Pokretu Evropa sad.