Politika

MANDIĆ NE ZNA RAZLOG ZAŠTO JE MIŠEL ODLOŽIO DOLAZAK U CRNU GORU

Autor Milica Mrvaljević

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da nema informaciju zašto je odložena posjeta predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela Crnoj Gori.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Mandić je, odgovarajući na pitanje poslanika Andrije Nikolića (DPS) ima li informaciju zbog čega je posjeta odložena, nakon što se u medijima moglo pročitati da je to zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu, rekao da to možda najbolje zna predsjednik države Jakov Milatović, koji ga je i pozvao.

"U medijima smo pročitali da je to zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu. Dakle, mi danas nemamo samo izolovanog predsjednika parlamenta, nego smo dobili i izolovanog premijera", rekao je Nikolić na početku sjednice.

Milatović i Mišel su sinoć objavili da će se u utorak sastati u Briselu, umjesto na Cetinju, ali nisu pojasnili zbog čega je odložena posjeta tog evropskog zvaničnika.

"Sastajao sam se sa njim, on je prijatelj Crne Gore, mnogo je pomogao da dobijemo pozitivan IBAR... Ne bih ulazio u detalje koji, ne bih da isključujem, ali koji mogu da budu samo spekulacije određenih medija", kazao je Mandić.

Nikolić je rekao da je "ovo ozbiljna poruka upozorenja", jer predsjednik Evropskog savjeta "ne predstavlja samo svoj funkcionalni autoritet, već je predstavnik članica EU koje sjede u Evropskom savjetu".

"Ako je odlučio da ne dođe, pretpostavka je, makar su takve procedure u Briselu, da je ta odluka konsultovana sa članicama EU", naveo je Nikolić.

"Vi ste u parlamentu izveli akciju kojom ste ugrozili evropski put zemlje. Ne poziva slučajno gospodin Mišel da Crna Gora ostane na evropskom putu, jer je najnovije ponašanje u parlamentu shvaćeno kao odstupanje od tog puta", zaklučio je Mandić.