Politika

DUŠKO MARKOVIĆ PREDSTAVIO STRANKU! Mi imamo naš, a DPS svoj put

Autor Anđela Vukčević

U toku je predstavljanje partije Duška Knežević.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Bivši crnogorski premijer Duško Marković predstavio je danas politički program Stranke evropskog puta i poručio da su posvećeni evroposkom putu Crne Gore

"Ovo je stranka svakog člana Inicijativnog odbora, a ne stranka Duška Markovića. Ja sam samo jedan od osnivača i svi su ta pokretačka snaga. Zemljom se posljednjih godina upravlja nekompetentno i neodgovorono. Sve ovo zajedno kreira atmosferu nepovjerenja. Državne institucije gube snagu. Većina građana svjedoči dručtvenoj devastaciji. Naša vrata su otvorena za sve koji na posljednjim izborima nisu prepoznali one kojima bi ukazali povjerenje ali i za sve koji su iznevjereni od onih kojima du dali glas. Posvećeni smo evropskom putu Crne Gore”, rekao je Marković na predstavljanju stranke.

“Potenciranje pomirenja i isticanje krivice za jednu stranu. Mi ćemo nastojati da u dijalogu nađemo najbolja rješenja. Crna Gora nije izolovano ostrvo. Danas niko nije zaštićen od narastujućih prijetnji. Crnoj Gori je potrebna, stabilnost, odgovornost. Vrijeme koje živimo zahtijeva odgovorne donosioce odluka. . Radićmo za bolju Crne Gore od one u kojoj danas živimo. Ovo je evropska partija demokratske orjentacije”, rekao je on između ostalog.

Obratila se i Sanja Damjanović.

“Radujem se osnivanju stranke. Uspješne političke organizacije su one koje nude rješenje. Duško je bio sjajan menadžer”, kazala je ona govoreci o saradnji dok je bila u Markovićevoj vladi.

Ona je istakla da vjeruje u progres ove stranke i timski rad sjajnih profesionalaca i uspjeh.

Članica IO SEP-a Rozelina Ljuljđuraj je saopštila da je dobila otkaz u Generalnom sekretarijatu Vlade.

“Ovo me neće zastrasiti i neću odustati od onoga što mi je garantovano zakonom. Želim da društvu pružimo alternativu za bolju perspektivu. Neka nam je srećna pobjednička inicijativa. Kranje je vrijeme da se manemo nacionalizma i retrogradnih priča. Kao majka i ljekarka posebno sam zabrinuta za zdravsteni sistem zemlje. Nebriga i nedogovornost se uselila u naše državne institucije i ustanove”, kazala je ona.

Ljuljđuraj je poručila da obećava da će se zalagati za sistem brige i jednakosti.

“Postavljamo temelje za stabilniju i svjetliju budućnost. Želimo Crnu Goru koja pruža prospetitet za sve građane. Naša stranka je otvorena za sve koji dijele naše vrijednosti”, kazao je član SEP-a Ilija Mugoša.

Govroila je i Mira Lakčević, profesorica.

“Obrazovanje je potcijenjena kategorija. Najnovija dešavanja u školstvu pokazala da se upalio crveni alarm”, istakla je ona.

Nisam se razišao sa DPS-om nego sam sa snažnim osjećanjem izašao iz partije kojoj sam pripadao 40 godina. Mi imamo naš, a DPS sa novim rukovodstvom svoj put, poručio je predsjednik nove partije Stranke evropskog puta SEP Duško Marković.

Ističe da je spreman da sarašuje sa svima koji Crnu Goru vide kao evropsko i demokratsko društvo.

"Sa Đukonovićem sam sarađivao 30 godina, privatno i poslovno, a ja držim do tih odnosa. Sa njim se nisam vidio neko vrijeme, ali drugačije gledamo na ono što je potrebno državi u ovom trenutku."