Politika

PES: VLADA ODOBRILA POLA MILIONA EURA ZA NOVE AVIO-LINIJE

Autor Vasilisa Grgurevic

"Posebno je važno istaći da su ove mjere realizovane u saradnji sa turoperatorima kroz zajedničku marketinšku kampanju, što će nesumnjivo doprinijeti značajnom porastu dolazaka turista", kazao je Janović.

Izvor: Pokret Evropa sad

Pola miliona eura za podsticajne mjere u cilju povećanja turističkog prometa sa emitivnih tržišta, organizovanim avio-prevozom, predstavlja vizionarski pristup Vlade koja prepoznaje ključnu ulogu turizma u ekonomiji naše države, smatra poslanik Pokreta Evropa sad Tonći Janović.

On smatra da će Crna Gora značajno unaprijediti svoju povezanost sa ključnim tržištima uz ovakvu finansijsku podršku, ciljano namijenjenu za nove avio-linije, povećanje frekvencije postojećih, kao i produžetak perioda letjenja.

"Očekuje se da će alokacija ovih sredstava generisati značajne ekonomske benefite, stimulisati rast u različitim sektorima i stvoriti nove prilike za lokalne biznise i zajednice", kazao je on.

Zato je podržao Vladu za proaktivne korake koji ne samo da će poboljšati našu dostupnost, već će i osigurati produženu turističku sezonu, čime će se dodatno učvrstiti reputacija Crne Gore kao vrhunske turističke destinacije.

"Ovo je još jedan u nizu dokaza posvećenosti Vlade u jačanju naše turističke industrije i radujemo se pozitivnim uticajima koje će ova inicijativa imati na crnogorsku ekonomiju", zaključio je Janović.