Politika

SPAJIĆ: IBAR JE TU!

Autor Vasilisa Grgurevic

"Biće mi čast da predvodim crnogorsku delegaciju u kojoj će se naći ministarka evropskih poslova Maida Gorčević i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović na Međuvladinoj konferenciji koja predstavlja krunu naših zajedničkih napora za dobijanje IBAR-a",poručio je Spajić

Izvor: Vlada Crne Gore

Crna Gora je upravo dobila i zvaničnu potvrdu da će se Međuvladina konferencija o pristupanju održati 26. juna u Briselu, poručio je premijer Milojko Spajić.

Vlada Crne Gore je, navodi se u saopštenju, efikasnost i posvećenost ka evropskoj integraciji potvrdila u vrlo efikasnom ispunjavanju nedostajućih mjerila za poglavlja 23 i 24, a uz vrlo odgovoran odnos Skupštine došlo se do velikog rezultata, ulaska u finalnu etapu EU puta.

"Još jednom se pokazalo da su posvećeni rad i iskreno zalaganje put do najboljih rezultata i da ne postoje prepreke ako imamo zajednički cilj kome stremimo“, doda je Spajić.

Spajić je zahvalio evropskim partnerima na izuzetnoj komunikaciji i partnerskom odnosu, kao i što su prepoznali posvećenost Vlade i "pomogli nam da Crnu Goru uvedemo u završnu fazu pregovaračkog procesa".

"Crna Gora će dobiti završna mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24 što znači i da možemo početi da pripremamo i ostala poglavlja za zatvaranje, čeka nas tek sada ogroman posao. Dakle, IBAR je tu. Do kraja godine potrebno je zatvoriti što više poglavlja", najavio je premijer.

Podsjećaju, ambasadori zemalja članica EU u okviru radnog tijela Savjeta Evopske unije Coreper II u Briselu odobrili su Zajedničku poziciju EU za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Crnom Gorom. Time su se stekli uslovi za zakazivanje Međuvladine konferencije na ministarskom nivou, koja će biti održana 26. juna u Briselu.