Politika

MILATOVIĆ: OSTAJEM PRI UVJERENJU DA DVA ZAKONA SADRŽE BITNE NEDOSTATKE

Autor Balša Janković

On smatra da su poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da iako ih je proglasio ostaje pri uvjerenju da Zakon o nacionalnom javnom emiteru i Zakon o Sudskom savjetu i sudijama sadrže bitne nedostatke koji dovode u pitanje njihovu usklađenost sa Ustavom, odnosno uređivačku nezavisnost RTCG-a.

"Donio sam ukaze o proglašenju Zakona o nacionalnom javnom emiteru – javnom medijskom servisu Crne Gore i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama koje je Skupština Crne Gore ponovno usvojila 19. juna 2024. godine. Kao što je poznato, oba zakonska akta sam vratio Skupštini Crne Gore nakon što su prvobitno usvojeni, iz razloga koje sam, tom prilikom, jasno saopštio javnosti", napisao je Milatović na Iksu.

On smatra da su poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe.

"Smatram da su prilikom ponovnog odlučivanja o pomenutim zakonima uvaženi poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe koje sam uputio ali i one iznešene od strane stručne javnosti i time se na principijelan i odgovoran način odnijeti prema predloženim rješenjima. Uz to, siguran sam da će se valjanost razloga zbog kojih sam ih vratio na ponovno odlučivanje Skupštini, vrlo brzo potvrditi u praksi" rekao je Milatović.

Možda ce vas zanimati