Politika

POSLANICI PONOVO USVOJILI DVA IBAR ZAKONA KOJE JE VRATIO MILATOVIĆ

Autor Balša Janković Izvor CdM

Do kraja juna trebalo bi da bude usvojen pozitivan IBAR izvještaj koji će omogućiti da Crna Gora uđe u završnicu pregovora sa EU u oblasti vladavine prava

Skupština Crne Gore
Izvor: printscreen/youtube/skuština crne gore

Poslanici crnogorskog parlamenta opet su usvojili izmjene i dopune Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i o Zakonu o nacionalnom javnom emiteru, koje je predsjednik države Jakov Milatović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje.

Do kraja juna trebalo bi da bude usvojen pozitivan IBAR izvještaj koji će omogućiti da Crna Gora uđe u završnicu pregovora sa EU u oblasti vladavine prava, prenosi CdM.

Boris Mugoša (SD) je rekao da je parlament uradio veliki posao vezano za IBAR zakone, mada ima i stvari koje treba popraviti. Kazao je da treba razmisliti o tome da se promijeni modalitet odluke o ova dva zakona.

“Mislim da možemo time da napravimo iskorak”, rekao je Mugoša.

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić rekao je da Skupština ima obavezu da sto odsto uradi posao vezano za dobijanje IBAR-a, te da je važno da u Briselu oni koji odlučuju dobijamo li pozitivno mišljenje ili ne, znaju da je parlament uradio sve što je trebalo.

Nezavisna poslanica Jevrosima Pejović kazala je da predsjednik parlamenta javnosti treba da javnosti objasni o čemu se radi, jer je u sličnim situacijama prije desetak godina napuštao parlament i poslaničke klupe.

Mandić je rekao da je dok je bio u opoziciji djelovao principijelno, i da je spreman da podrži sve što poslanici usaglase.