Politika

MILOVIĆ PISAO MANDIĆU: OBAVIJESTITE ME KADA ĆE BITI SJEDNICA O MOM RAZRJEŠENJU

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Premijer Milojko Spajić predložio je prekjuče razrješenje Milovića, koji ga je prethodno optužio da partiju, Vladu i državu vodi u “ponor”.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Ministar pravde Andrej Milović obratio se danas pisanim putem predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, zahtijevajući od njega da ga obavijesti o terminu sjednice na kojoj će se raspravljati i odlučivati o njegovom razrješenju, te da ga pozove da učestvuje u radu te sjednice.

"Cijeneći Vaše nesporno političko iskustvo i važnost državne fukcije koju u 28. sazivu Skupštine Crne Gore obavijate, vjerujem da ćete suvereno odlučiti i uvažiti moj zahtjev, demonstrirajući demokratski kapacitet i potvrđujući dosadašnju dobru parlamentarnu praksu Vaših prethodnika u ovakvim slučajevima. Istovremeno, time bi bilo omogućeno poslanicima u plenumu, ali i ukupnoj crnogorskoj javnosti da čuju ozbiljnu utemeljenu argumentaciju, uz poštovanje rimskog pravnog i etičkog principa višemilenijumskog trajanja - audiatur et altera pars. Uz uvjerenje da smo se kolegijalno i profesionalno razumjeli i da ćemo zajedno dati doprinos još jednom demokratskom iskoraku naše države Crne Gore i njenom pravnom i političkom sistemu, dok iščekujem Vaš odgovor srdačno Vas pozdravljam uz izraze ličnog uvažavanja", napisao je Milović u dopisu Mandiću, u koji su "Vijesti" imale uvid.

Premijer Milojko Spajić predložio je prekjuče razrješenje Milovića, koji ga je prethodno optužio da partiju, Vladu i državu vodi u “ponor”. Spajić je odgovorio da su razlog za njegovu inicijativu Milovićevi “raniji nastupi u javnosti”, i poručio da ministar pravde pokušava da sa šefom države Jakovom Milatovićem destabilizuje Vladu.