Politika

POSLANICI, IPAK NEĆE, 17. JUNA GLASATI O ZAKONIMA KOJE JE PREDSJEDNIK VRATIO NA PONOVNO ODLUČIVANJE

Autor Balša Janković Izvor CdM

Milatović je juče donio ukaze o proglašenju 10 IBAR zakona, a dva, zakone o Javnom servisu i Sudskom savjetu i sudijama vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Poslanici crnogorskog parlamenta neće 17. juna, kako je bilo najavljeno ranije danas, opet glasati o dva IBAR zakona koja je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio na ponovno odlučivanje, piše CdM.

“Zbog tehničkog propusta, obavještavamo vas da Osma sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. godini neće biti održana u ponedjeljak, 17. juna. O terminu održavanja javnost će biti blagovremeno obaviještena”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Milatović je juče donio ukaze o proglašenju 10 IBAR zakona, a dva, zakone o Javnom servisu i Sudskom savjetu i sudijama vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Skupština Crne Gore je prethodno usvojila 12 zakona potrebnih za dobijanje IBAR-a.

Predsjednik Crne Gore je dužan da proglasi zakon u roku od sedam dana od dana usvajanja zakona, odnosno u roku od tri dana ako je zakon usvojen po hitnom postupku ili da zakon vrati Skupštini na ponovno odlučivanje, prenosi CdM.

Ako predsjednik Crne Gore zahtijeva da Skupština ponovo odlučuje o zakonu, predsjednik Skupštine stavlja taj zakon na dnevni red prve naredne sjednice Skupštine.

Kada predsjednik države vrati zakon na ponovno odlučivanje o njemu se glasa bez rasprave.

Ponovo usvojeni zakon predsjednik Skupštine odmah dostavlja predsjedniku Crne Gore, radi proglašavanja.

Predsjednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon.

Možda ce vas zanimati