Politika

SKUPŠTINA JEDNOGLASNO USVOJILA SET ZAKONA NEOPHODIH ZA DOBIJANJE IBAR-A

“Skupština u najkraćem roku izglasala sedam zakona. Ostalo nam je još pet zakona”, rekao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

Skupština Crne Gore
Izvor: printscreen/youtube/skuština crne gore

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su danas jednoglasno set zakona iz oblasti pravosuđa koji su između ostalih potrebni za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR). Današnja sjednica bila je u jednom trenutku burna kada se povela polemika između poslanika GP URA Dritana Abazovića i poslanika PES-a Miodraga Lakovića. Abazović je kazao da je Laković direktna veza sa Aleksandrom Mrkićem, koji je osumnjičen za šverc cigareta. Laković je na to kazao da se jednom sreo sa Mrkićem te da je o tome obavijestio Abazovića, i dodao da mu je žao što je bio dio 42. Vlade u kojoj je bio i lider GP URA. Poslanici opozicije su tokom današnjeg zasijedanja iznijeli niz kritika na račun tužilaštva i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Usvojen je predlog Zakona o lobiranju, izmjene i dopune Zakonika o krivičnom postupku, Zakona o sudovima, izmjene i dopune Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, izmjene i dopune Zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu i izmjene i dopune Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu. Na dnevnom redu je i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

“Skupština u najkraćem roku izglasala sedam zakona. Ostalo nam je još pet zakona”, rekao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

On je da je ostalo još pet zakona koje će završiti do sjutra veče, i istakao da šalju poruku Evropskoj komisiji, koja će sjutra zasijedati, da su naporno radeći dali ključni doprinosu putu Crne Gore ka EU.