Politika

NOVA PREDSJEDNICA SO ULCINJ IVANA POPOVIĆ

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Sjednica SO, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je, kako je kazao Mavrić, jer su neki odbornici većine opravdano odsutni i da je to razlog otkazivanja sjednice.

Izvor: MONDO

Odbornica DPS Ivana Popović danas bi na sjednici ulcinjskog parlamenta trebalo da bude izabrana za predsjednicu SO Ulcinj. To je Vijestima potvrdio aktuelni predsjednik SO Ardijan Mavrić (Forca), koji će shodno koalicionom sporazumu napustiti tu funkciju.

Shodno sporazumu nove većine, mjesto predsjednika Opštine pripalo je Forci a mjesto predsjednika SO DPS. Za predsjednika Opštine, prošle sedmice izabran je lider Force Genci Nimanbegu i on je već preuzeo tu funkciju.

Na današnjoj sjednici, pored ostalog, odbornici su trebalo da raspravljaju o predlogu odluke o kreditnom zaduženju kod Vlade za iznos od 5,36 miliona eura.

Na istoj sjednici, odbornici će raspravljati i o predlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Ulcinj za 2024.

“Razlog za donošenje ove odluke stoji u nastavku realizacije kapitalnog projekta od strateškog značaja za opštinu “Vodosnadbijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali, faza V”, kroz kreditne aranžmane u iznosu od 5,36 miliona eura”, stoji u obrazloženju predloga o kome će se odbornici izjasniti naredne sedmice, kako pišu Vijesti.

Na dnevnom redu današnje sjednice trebalo bi da se nađe i zaključak o privremenim lokacijama za ovu sezonu.