Politika

SJEDNICA O IBAR ZAKONIMA ZAKAZANA ZA UTORAK

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Presjednik parlamenta Crne Gore Andrija Mandić zakazao je za utorak sedmu sjednicu Skupštine, a dnevni red će, kako je naveo, saopštiti na sjednici.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Prema informacijama Vijesti, na dnevnom redu će se naći zakoni potrebni za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

Prema članu 85 Poslovnika Skupštine, saziv Skupštine na sjednicu sadrži: dan održavanja, vrijeme početka i predlog dnevnog reda sjednice.

"Izuzetno, predsjednik Skupštine, na osnovu dogovora u Kolegijumu predsjednika, može sazvati Skupštinu u roku kraćem od sedam dana, a dnevni red predložiti na samoj sjednici", piše u Poslovniku.

"Na sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore održanoj juče dogovoreno je da da sjednica na kojoj će biti razmatrani IBAR zakoni, bude zakazana za utorak, 4. juna sa početkom u 12 sati.

"Svi poslanički klubovi izrazili su spremnost da ulože dodatne napore kako bi se o svim predlozima zakona Skupština izjasnila najkasnije do kraja sedmice", saopšteno je iz Skupštine.