Politika

PES: MILATOVIĆ PROŠLI PUT VRATIO ZAKONE ZBOG MIŠLJENJA EK, A SADA TO IGNORIŠE

Autor Balša Janković

Iz te partije su istakli da se Milatović, kad je krajem prošle godine vratio usvojeni Zakon o elektronskim komunikacijama, pozvao na mišljenje i stav Evropske komisije, dok sada, kako navode iz PES-a, to ignoriše

Izvor: Evropa sad

Najava aktuelnog predsjednika Crne Gore da će ignorisati mišljenje Evropske komisije u vezi Zakona o RTCG i da će vratiti zakone na ponovno usvajanje ukazuje na jasnu nedosljednost, smatraju u Pokretu Evropa sad (PES).

“Kada je krajem prošle godine vratio usvojeni Zakon o elektronskim komunikacijama pozvao se na mišljenje i stav Evropske komisije, dok sada to ignoriše. Sada, kada se kao predsjednik svih građana stavio u službu pojedinih privatnih medija, zaboravio je na princip od prije pola godine”, kažu u PES-u.

Iako je, kako dodaju, dobro da predsjednik ima stav “i na pitanja na koja nema nadležnosti”, očekuju da u međuvremenu jasno kaže šta misli o usvojenoj rezoluciji Ujedinjenih nacija.

“Iako je kazao da je jasan državni stav Crne Gore, takođe je jasno da predsjednik države izbjegava da ga eksplicitno saopšti, sa jasnom kalkulacijom da za osjetljivu temu svu odgovornost prebaci samo na bivše kolege”, zaključuju u PES-u.