Politika

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE: Rudović od 11. marta upoznat sa amandmanima

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Kabinet predsjednika Vlade uputio je medijima "kratak pregled" procesa pripreme materijala koji je danas uvršten u tematsku sjednicu Vlade posvećenu IBAR-u, a vezano za medijske zakone.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Oni navode da je prilikom izrade nacrta medijskih zakona održan sastanak sa ministarkom Tamarom Vujović i direktorom Direktorata za medije Neđeljkom Rudovićem, na kome je, kako tvrde, Vujović bila saglasna sa većinom iznijetih predloga, koje u kasnijem postupanju nije uvažila.

"Nakon predmetnog sastanka komentari Kabineta predsjednika Vlade upućeni su i elektronskim putem na adresu direktora Direktorata za medije Neđeljka Rudovića. (Prilog 1 - email od 11. marta). Kako komentari Kabineta očigledno nijesu prihvaćeni od strane resora, Ministarstvo Evropskoj komisiji upućuje verziju ovih zakona bez istih. Dok je na upite upućene ministarki dobijen odgovor da je mišljenje na predlog koji je upućen pozitivno, odnosno “da ne može ništa da mijenja jer to ne dozvoljava Savjet Evrope”, rekli su iz Kabineta Spajića, prenose Vijesti.

Dalje navode da su nakon toga su poslati komentari u vidu amandmana Kluba poslanika Pokreta Evropa sad, posredstvom Ministarstva evropskih poslova 30. aprila.