Politika

NOSIOCI IZBORNIH LISTA U BUDVI IMAJU DA PORUČE: Neki žele ljepšu budućnost Budve, drugi očekuju apsolutnu pobjedu

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Nosioci izbornih lista u Budvi oglasili su se nakon zatvaranja birališta

Izvor: Demokrate

Jovanović: Imaćemo najviše glasova i mandata

Nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović poručio je da će ta lista biti najprijatnije iznenađenje današnjih lokalnih izbora u Budvi.

"Nismo oni koji su se čak i u ovom teškom periodu rukovodili političkim interesima i pravili političke kalkulacije. Građani su prepoznali da se u politici može ostati čovjek, biti drugačiji i zastupati ono pravilo opšteg, a ne privatnog interesa, i mislim da vam je odgovor građana Budve najbolji mogući odgovor na postavljeno pitanje. Pozdravio bih našeg predsjednika Opštine Mila Božovića koji nas vjerovatno gleda preko malih ekrana, ali on nije učesnik na ovim izborima, tako da u tom dijelu ne bih više potencirao, iz razloga što naša izborna lista ima 33 odbornika i njom se ne upravlja iz partijskih centrala, centara moći... Upravljaćemo Budvom u interesu građana i drugih", poručio je Jovanović, prenose Vijesti.

Kralj: Ono što smo radili u prethodnom periodu će se nastaviti i u narednom mandatu

Nikola Kralj je, na pres konferenciji koalicije "Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad - Mladen Mikijelj", rekao da su građani velikim izlaskom na birališta pokazali da su izabrali jedinstvo, stabilnost i napredak za Budvu.

"Ono što smo radili u prethodnom periodu će se nastaviti i u narednom mandatu. Svi zajedno ćemo raditi da bi Budva konačno krenula naprijed, onako kako zaslužuje", kazao je Kralj.

Predrag Zenović: Budva zaslužuje da bude grad budućnosti

"Mi ćemo na tom programu insistirati ubijeđeni da ćemo biti stožer buduće vlasti", rekao je nosilac liste "Pokret Evropa sad - Budva ima šansu"

“Meni je drago da izborni dan teče i da je protekao u lijepom tonu i duhu. Ovo zaista mora I treba da bude praznik demokratije. Kada je u pitanju liste 'Budva ima šansu - Pokreta Evropa sad', mi smo zadovoljni tokom kampanje. Mi smo se pozicionirali u jednom okviru političkom koji po našem mišljenju nije funkcionisao, nije bio dobar. Dali smo jednu novu šansu, jednu novu energiju za grad Budvu, za političke prilike, ali uopšte i za neki novi razvoj i budućnost ovog grada. Ovaj grad zaslužuje da bude grad budućnosti, da ima jednu razvojnu koncepciju, da bude kreativni, zeleni, pametni i evropski grad. I mi ćemo na tom programu insistirati ubijeđeni da ćemo biti stožer buduće vlasti", kazao je Zenović danas nakon glasanja na lokalnim izborima, prenose Vijesti.

Mikijelj: Uvjeren sam da ćemo proglasiti ubjedljivu pobjedu

Mladen Mikijelj, nosilac liste “Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad - Mladen Mikijelj”, kazao je nakon glasanja kako je uvjeren da će imati "jako veliku" podršku građana na lokalnim izborima.

“Nadam se da će danas izborni dan proteći u mirnom ambijentu. Uvjeren sam da ćemo imati podršku građana jako veliku. Uvjeren sam da će građani danas glasati za jedinstvo, stabilnost i napredak. Žao mi je što danas Nikola Kralj ne može da glasa umjesto mene, ali uvjeren sam da će u 21 sat Nikola Kralj zajedno sa svima nama proglasiti jednu ubjedljivu pobjedu na ovim lokalnim izborima u Budvi", kazao je Mikijelj.

Rađenović: Želim svima bolju i drugačiju Budvu

Nosilac liste „URA – dr Dritan Abazović – Drugačije!” Blažo Rađenović kazao je danas, nakon glasanja, da svima želi bolju i drugačiju Budvu, koja će biti pravi servis svih građana.

"Bitno je da dan protekne u mirnoj, fer i korektnoj utakmici, koja će, nadam se, iznad svega praznik demokratije. Da svi građani i građanke Budve izaberu najboljega i da već sjutra krenemo u reforme, promjene, što sam siguran da su građani prepoznali.", kazao je Rađenović, prenose Vijesti.

Đorđe Zenović: Radićemo na obnovi i jačanju institucija Budve

Nosilac izborne liste “Demokrate - Ojačaj, obnovi oživi – Budva odlučuje” Đorđe Zenović poručio je danas, nakon glasanja, da Budvi "treba pomirenje, harmonija i prije svega pristojnost. 

"Očekujem da ćemo konačno iskoračiti naprijed, u smislu demokratskog ophođenja prema samom izbornom danu, da će proteći sa što manje nepravilnosti i ono u šta sam apsolutno siguran jeste - da će Budva odlučiti", kazao je Zenović, kako su saopštile Demokrate.

Milović: Očekujem suštinski preporod Budve

"Očekujem da ćemo imati stabilnu političku većinu u narednom periodu koja će na dobrobit svih Budvanki i Budvana donijeti, prije svega, stabilnost i normalnost u naš grad", rekao je nosilac liste "Budva može bolje"

"Očekujem da ćemo imati stabilnu političku većinu u narednom periodu koja će na dobrobit svih Budvanki i Budvana donijeti, prije svega, stabilnost i normalnost u naš grad. Očekujem suštinski preporod našeg grada,” naveo je Milović, prenose Vijesti.

Krapović: Imaćemo razloga da slavimo

"Drage sugrađanke i sugrađani, danas sam obavio svoju građansku dužnost i naravno glasao na svom biračkom mjestu. Sve protiče u najboljem redu. Pozivam sve građane Budve da izađu u što većem broju i da slobodno pođu iza paravana, zaokruže onoga ko je njihov izbor da vodi Budvu u narednom periodu", rekao je Krapović nakon glasanja, prenose Vijesti.