Politika

POKRET ZA PODGORICU I OPOZICIJA USKRATILI KVORUM: SJEDNICA ĆE SE NASTAVITI 27. MAJA

Autor Balša Janković Izvor CdM

Skupštine Glavnog grada je nakon prve tačke prekinuta jer su Pokret za Podgoricu i opozicija uskratili kvorum.

Izvor: PGbiro

Skupštine Glavnog grada je nakon prve tačke prekinuta jer su Pokret za Podgoricu i opozicija uskratili kvorum. Odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić, zatražila je prekid sjednice i da se nastavi nakon praznika. Od 39 odbornika, za prekid sjednuce su glasala 22, a 17 je bilo protiv. Nastavak sjednice trebalo bi da bude 27. maja u ponedjeljak u 10 časova.

Odbornik DPS-a Mihailo Anđušić je istakao da je ovo po ne zna koji put da se sjednica ne može nastaviti.

“Bilo bi odgovorno da podgoričku javnost informišemo o daljim koracima. Danas se traži odlaganje za poslije praznika, ali podsjećam na par detalja. Juče je nekoliko nasslova obilježio rad gradske uprave i o kakvoj krizi vlasti se radi”, istakao je Anđušić.

Prema njegovim riječima skandalaozni ekpslicitni snimak pušten ispred zgrade Glavnog grada.

“Gradonačelnica je bila obavezna da se oglasi po tom pitanju. Ako nekome odgovara bruka građane Podgorice, nama je odgovara”, dodao je on.

Na sjednici je, između ostalog, i Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih i stručnih službi Glavnog grada za 2023. godinu, kao i izmijenjena odluka o organizaciji Proljećnog pazara za 2024.

Nakon usvajanja odluke o Proljećnom pazaru, sjednica je prekinuta jer su opozicija i članovi Pokret za Podgoricu uskratiti kovrum.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović saopštila je da je konstatovan prestanak mandata Maji Miročević Rotolo (DPS), a nova odbornica biće Tijana Vidaković. Takođe, u klubu odbornika SDP-GI 21. maj funkciju predsjednika kluba obavljaće Budimir Mugoša. Maja Vučelić je i zvanično obavijestila da će dalji angažman nastaviti kao nezavisni odbornik

Podsjećamo, odbornici Pokreta za Podgoricu najavili su da neće dati kvorum za održavanje današnje sjednice Skupštine Glavnog grada nakon što bude održana rasprava po prvoj tački dnevnog reda.

Vasilije Čarapić (PES) je rekao da mu je drago što su se predstavnici opozicije pojavili na sjednici.

Na to je reagovao Mihailo Anđušić (DPS), poručivši da će se sjednica održati samo zbog održavanja Pazara, te da zahvaljujući opoziciji mogu da održe sjednicu.

“Sa tezom, koliko sam shvatio, ova sjednica će se održati samo zbog podgoričkog Pazara. Da nije bilo opozicije, danas ne bi usvojili ni odluku oko Pazara”, kazao je Anđušić.

Na dnevnom redu je, po hitnom postupku, uvršten Izvještaj o realizaciji programa obavljanja komunalnih djelatnosti za 2023. Putevi, sa predlogom ocjena i zaključaka i Predlogom odluke o raspodjeli ostvarene dobiti Putevi u 2023, kao i Godišnji izvještaj o aktivnostima na sprovođenju unapređenja.

Takođe, na dnevnom redu je uvršten i Izvještaj o radu preduzeća Sportski objekti za 2023, sa predlogom ocjena i zaključaka i predlogom odluke o pokriću gubitka.