Politika

ODBORNICI POKRETA ZA PODGORICU NAJAVILI DA NEĆE DATI KVORUM ZA ODRŽAVANJE DANAŠNJE SJEDNICE NAKON PRVE TAČKE

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Kvorum nakon rasprave o prvoj tački dnevnog reda, koja se odnosi na izmjene Oduke o organizaciji Proljećnog pazara, uskratiće i odbornici opozicije.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Odbornici Pokreta za Podgoricu najavili su da neće dati kvorum za održavanje današnje sjednice Skupštine Glavnog grada nakon što bude održana rasprava po prvoj tački dnevnog reda, zbog čega je u 9.45 sati zakazan kolegijum predsjednice Skupštine, saznaju Vijesti.

Kvorum nakon rasprave o prvoj tački dnevnog reda, koja se odnosi na izmjene Oduke o organizaciji Proljećnog pazara, uskratiće i odbornici opozicije.

Do najavljenog otkazivanja kvoruma dolazi nakon što je Pokret za Podgoricu sinoć saopštio da je Pokret Evropa sad, bez objašnjenja, otkazao pregovore koje su vodili u proteklom periodu.

“Želimo da obavijestimo crnogorsku javnost, da je za danas bio planiran nastavak pregovora predstavnika Pokreta za Podgoricu i PES-a. Naše bivše kolege su bez objašnjenja otkazale taj sastanak. Ovakvo, neozbiljno ponašanje, nije gest dobre volje, reflektuje se na rad lokalne uprave, takođe i na sve građane Podgorice. Nećemo dozvoliti da se važne odluke donose bez Pokreta za Podgoricu, tako da će naš adekvatan odgovor uslijediti ubrzo” saopšteno je iz Pokreta za Podgoricu.

Nakon martovskog raskola u PES-u na lokalnom nivou, tu partiju napustilo je pet odbornika koji su napravili Pokret za Podgoricu, i sa Građanskim pokretom (GP) URA i Pokretom za promjene (PzP) dogovorili se o zajedničkom djelovanju. Oni imaju 11 odbornika (tzv. Blok 11) i najbrojnija su grupacija u gradskom parlamentu. Poseban klub odbornika čine Dragan Radović, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović i Nađa Ljiljanić, koji su napustili PES i koji su bliski predsjedniku države Jakovu Milatoviću, bivšem zamjeniku predsjednika PES-a.

Ranije je pet odbornika novoformiranog kluba tražilo da budu involvirani u sve organe uprave Glavnog grada, ali su iz PES-a to odbili. Ni iz Pokreta za Podgoricu ni iz PES-a ne žele da kažu koje funkcije odbornici Pokreta za Podgoricu traže.