Politika

SPAJIĆ: NEĆU PREDLAGATI RAZJEREŠANJA DOKLE GOD SE POŠTUJU PRINCIPI SPORAZUMA

Autor Anđela Vukčević

Milojko Spajić je odgovorio na pitanje o nesaglasju parlamentarne većine okoubrzanja evropske integracije i evroatlantske orjentacije, konkretno u kontekstu članstva u NATO-u.

Izvor: MONDO/ Teodora Orlandić

Poslanik DPS-a, Živković, pitao je :Politika u oblasti bezbjednosti važna je kako za naše građane tako i za naš evropski put. Da li Vlada i parlamentarna većina imaju usaglašene politike od kojih umnogome zavise nekoliko javno proklamovanih stavova ubrzanje procesa integracija, evroatlanska orijentacija spoljne politike i kredibilno članstvo u NATO? Da li biste spremni da predložite razrješenjeonih koji odstuapju u Vladi od ovih ciljeva koje ste proklamovali na početku svoga mandata?

Milojko Spajić je Živkoviću odgovorio  tvrdeći da je vlada stabilna. U svom odgovoru on napominje da je potpisan sporazum koji jasno definiše okvire djelovanja, te da neće predlagati nikakva razrješenja dokle god se poštuju principi koji su ustanovljeni tim aktom.

Na ovo se, replikom, nadovezao i Milan Knežević, koji je istakao da nije poslao Maju Vukićević u Pariz, već da je ona tamo pošla po osnovu funkcije koju obavlja, a da je istakla stavove DNP-a, koji su već odavno poznati javnosti i koji nisu podlijegali promjenama.

U svom izlaganju Milan Knežević, ističe i konkretne razloge zbog kojih će uvjek zagovorati isti stav po pitanju Kosova. Navodi primjer crngorskog državljanina koji je utamničen već 17 mjeseci zbog tog što je odbo da albancima proda svoju kuću. Uz navedeno lider DNP-a, prilaže i slike kuće na kojima se očigledno vidi da je nanesena šteta. Sve navedeno lider DNP-a, argumentuje fotografijama.