Politika

PREKINUTA SJEDNICA SKUPŠTINE GLAVNOG GRADA, ODLOŽENA ZA 25.MART

Autor Milica Mrvaljević Izvor CdM

“Apelujemo na kolege iz PES-a da riješe situaciju u svojim redovima, kako bi u ponedlejak mogli nesmetano da radimo”, poručila je ona.

Izvor: PGbiro

Sjednica podgoričkog parlamenta koja je bila zakazana za danas u 10 časova, je odložena je za 25. mart, zbog nedostataka kvoruma. Naime, pet od trinaest bivših odbornika PES-a koji su formirali posebni klub, danas se, kako je CDM to sinoć i najavio, nijesu pojavili na zasjedanju.

“Nije ni bilo potrebe da se utvrđuje kvorum današnje sjednice, jer smo sinoć imali zajednički sastanak i jasno je da postoje određene trzavice u PES-u” saopštila je Milena Vuković, odbiornica URE, dodajući da oni kao dio vladajuće većine u Glavnom gradu, prihvataju zahtjev nezavisnog poslaničkog kluba za odlaganje sjednice, kako prenosi CdM.

“Apelujemo na kolege iz PES-a da riješe situaciju u svojim redovima, kako bi u ponedlejak mogli nesmetano da radimo”, poručila je ona.

Vasilije Čarapić odbornik PES-a, kazao da je pet odbornika PES-a i zvanično napustilo njihov poslanički klub i formiralo posebni.

“Oni su odluči da danas ne dođu na sjednicu. Njih i dalje gledamo kao dio parlamentarne većine, jer smo zajedno bili na izbornoj listi. Smataramo da imaju dobre namjere i da će dati podršku gradonačelnici OLiveri Injac. “, kazao je Čarapić, kako prenosi CdM.

Oni su prije mjesec dana tvrdili da ne planiraju nikakvu prekompoziciju vlasti sa opozicijom.

Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a, iako su tvrdili da ne žele više da budu u PES-u nakon što je Jakov Milatović napustio tu partiju, bivši odbornici bliski aktuelnom predsjedniku države na sinoćnjem sastanku su tražili da dobiju pozicije u skupštinskim odborima i pola pozicija koja po koalicionom sporazumu pripadaju PES-u, piše CdM.

Takav pristup nije imao razumijevanje kod ostalih koalicionih partnera, ali ni kod bivših kolega iz PES-a.

Danas su iz Posebnog kluba odbornika Glavnog grada saopštili da nema krize vlasti u Glavnom gradu.