Politika

"UKOLIKO NE BUDE KOMPROMISNOG MODELA ZA ZETU, DNP ĆE NAPUSTITI VLAST U PODGORICI!"

Autor Ivona Ulićević Izvor RTCG

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović kazao je da gradske vlasti u Podgorici ne žele da ispoštuju odluku Vlade.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da ozbiljna kriza oko razgraničenja Zete i Glavnog grada može kulminirati i raskidom koalicije i pozvao premijera Milojka Spajića da se uključi u rješavanje ovog problema. Knežević je uputio apel PES-u da sa gradonačelnicom Oliverom Injac razgovara o pronalasku kompromisnog rješenja. Ukoliko do toga ne dođe, Knežević kaže da će, Demokratska narodna partija napustiti vlast u Podgorici.

“Pozivam premijera Milojka Spajića da se aktivno uključi u rješavanje ovog problema, pošto je očigledno da Olivera Injac nema vremena od druženja sa Draganom Bokanom i svim onim dobitnicima tranzicije 90-ih godina i ljudima koji su podržavali Demokratsku partiju socijalista”, kazao je Knežević, na konferenciji za medije povodom razgraničenja opština Zeta i Podgorica.

On navodi da je gotovo neshvatljivo da za 13 mjeseci gradonačelnica Olivera Injac nije našla za shodno da razgovara sa predsjednikom opštine Zeta, prenosi RTCG.

“Nije našla za shodno da nađe model koji bi zadovoljio i građane Podgorice i građane Zete već svojim isključivim stavom nas dovoditi u situaciju na povlačenje određenih političkih poteza koji mogu i koji će sigurno ugroziti vlast u Podgorici. Dakle, želim da sa ovog mjesta još jednom uputim apel našim koalicionim partnerima iz Pokreta Evropa sada, posebno u Podgorici, a apostrofiram premijera Spajića da sa gospođicom Injac, kad se vrati iz Davosa, obavi razgovor i da, pred posljednji sastanak koji će imati o razgraničenju, nađemo kompromisni model”, poručio je Knežević.

Ukoliko ne bude kompromisnog modela, Demokratska narodna partija će napustiti vlast u Podgorici, poručio je on.

“Imaćemo, vjerovatno, podršku i ostalih naših partnera u koaliciji Za budućnost Podgorice, jer nećemo da dajemo legitimitet onome što je, ustvari nastavak politike DPS-a i njenih prethodnih gradonačelnika”, zaključio je Knežević, piše RTCG.

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović kazao je da gradske vlasti u Podgorici ne žele da ispoštuju odluku Vlade.

On je apelovao na kolege iz Podgorice da ne usporavaju razvojne procese opštine Zeta.

“Ovo će biti moj posljednji mirni apel, jer ćemo kao lokalna samouprava u suprotnom, u daljem nedostatku razumijevanja od strane opštine Podgorica, biti prinuđeni da radikalizujemo našu borbu, kazao je Asanović.