Politika

PREMIJERSKI SAT: SPAJIĆ ODGOVARA NA PITANJA POSLANIKA

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Premijer Milojko Spajić odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova na Premijerskom satu.

Izvor: SasaMatic

Poslanik Nove srpske demokratije Slaven Radunović pita Spajića da li postoji način da se budžetom za 2024. godinu realizuju elementi sporazuma precizirani Granskim kolektivnim ugovorom za oblast prosvjete, koji je potpisan u decembru 2022. godine, kao i elementi sporazuma koji su precizirani Granskim kolektivnim ugovorom za oblast uprave i pravosuđa koji je potpisan u februaru 2022.godine, s obzirom da je Spajić 13.decembra izjavio kako Vlada na čijem je čelu, kao i resorno Ministarstvo, podržavajau zahtjeve predstavnika Sindikata prosvjete.

“Da li ste razgovarali o tome da Vlada predloži Skupštini izmjene Zakona o državljanstvu, imajući u vidu da je predsjednik Skupštine Andrija Mandić nedavno izjavio kako za tu ideju postoji raspoloženje unutar parlamentarne većine?”, pitao je Nikolić.

Poslanik Demokratske narodne partije Milan Knežević će Spajića pitati kakav je njegov stav o mogućoj realizaciji Sporazuma o dvojnom državljanstvu sa Republikom Srbijom.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović u poslaničkom pitanju povodom premijerskog sata pita premijera Milojka Spajića, đe mu je program Evropa sad 2.

“Interes javnosti je da zna zašto ste ih prevarili”, naveo je Abazović u obrazloženju.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pita Spajića šta Vlada planira da uradi u narednom periodu kako bi se iskoristili razvojni potencijali, dinamizirao razvoj i stvorili bolji uslovi za život i privređivanje na sjeveru Crne Gore, sa akcentom na opštine u kojima žive Bošnjaci, kao što su Rožaje, Flav, Gusinje, Petnjica, Berane, Bijelo Polje i Pljevlja.

“S obzirom na to da je najavljena prva faza Programa Evropa sad 2, da li je Vlada sprovela analizu i ako jeste kada će biti javno dostupna”, pitala je Spajića nezavisna poslanica Jevrosima Pejović.

U ime Kluba zastupnika Demokratske unije Albanaca i Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović pita premijera na koji način će sprovesti Program Evropa sad 2?

“Da li će Vlada i resorno ministarstvo učiniti napore za obnovu pomorske linije Bar-Bari u susret turističkoj sezoni i to kroz davanje pomenute linije na koncesiju ili kupovinom trajekta za pomenutu liniju i da li će se preispitati Odluka Skupštine akcionara “Barska plovidba AD” donijete 27.06. 2023. godine kojom se “Odobrava kupovina Ro-Ro/putničkog broda AF “Francesca””, pita poslanik SD-a Branislav Nenezić Spajića.

Poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić pita Spajića kada će početi implementacija Programa Evropa sad 2.

Poslanički klub SNP-CIVIS čiji je predstavnik Bogdan Božović pita Spajića koje mjere će Vlada, u trajanju svog mandata, preduzeti kako bi spriječila odliv stanovništvam je povukao pitanje.