Politika

MONSTAT: POPIS STANOVNIŠTVA, DOMAĆINSTVA I STANOVA POČINJE 3. DECEMBRA

Autor Balša Janković Izvor CdM

Uprava za statistiku obavještava javnost da je, nakon odluke Vlade na elektronskoj sjednici, početak Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova odložen za 3. decembar 2023. godine.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

“Takođe, podsjećamo javnost da je na konferenciji za medije održanoj dana 29.11.2023. godine, direktor Uprave za statistiku, gospodin Miroslav Pejović, govoreći o softveru, jasno naveo da je Uprava za statistiku samoinicijativno, sopstvenim kapacitetima izradila tehničku specifikaciju (projektni zadatak) za softver”, saopšteno je iz Monstata, prenosi CdM.

Kako su naveli, direktor Uprave za statistiku, gospodin Pejović je rekao da će ovaj samoinicijativni projektni zadatak dati kao predlog Vladinoj komisiji, za koju očekujemo da će biti ubrzo formirana i koja će dalje procijeniti da li je ta specifikacija odgovarajuća.

“Osuđujemo sve pokušaje obmana javnosti kroz pogrešno interpretiranje izjava, kao i stvaranje tenzija i politizaciju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine”, zaključuju iz Monstata.

Tagovi